TRAGIČAN VIKEND: U tri sudara poginulo četvoro ljudi

Tragedija na putu Kovin-Gaj utoliko je veća jer je za volanom “opel suze” bio brat stradalog Bobana Boljanca Martin (31), koji je i sam teško povređen.

Do nesreće je došlo kad se “opel” sudario s automobilom koji se kretao prema Kovinu, u kojem je bilo je petoro mladih iz sela Beli Breg, od kojih je četvoro povređeno. Nepovređen je i Aleksandar Boljanac koji se saputnicima u „opelu“ vraćao sa zabave iz Deliblata.

Od siline udara motor “opela” je izleteo, a vozilo sa putnicima iz Belog Brega petnaestak metara unazad. Istražni sudija je naredio obdukciju, ali se, kako saznajemo, rodbina poginulog Boljanca tome usprotivila. Prema nezvaničnim saznanjima, na zabavi u Deliblatu bilo je petnaestak mladih, a neki od njih su prenoćili u Kovinu.

Sudara „juga” i BMW

U nedelju oko tri sata ujutru u Ulici kraljevačkog bataljona u Kragujevcu, kod noćnog kluba „Tron“, poginuo je Ivan L. (30) iz Kragujevca, saputnik u “jugu”, kojim se Vladimir Z. (38) iz Kragujevca sudario sa BMW-om iz suprotnog smera, za čijim je volanom bio Kragujevčanin Aleksandar T. (20). Putnik iz “juga” Ivan L. podlegao je na licu mesta, a teško su povređeni Vladimir Z. i putnik iz BMW-a Miodrag R. (17). Aleksandar T. lakše je povređen.

Vest o smrti munjevito se proširila Šumarkom, siromašnim selom na obodu Deliblatske peščare. Jožef Slacki, otac poginulog Miše, kaže da se porodica uglavnom izdržavala novcem koji je njegov sin zarađivao kao fizički radnik.

"Kad je završio osnovnu školu, rekli smo mu ćemo ga podržati u školovanju, ali je uzvratio kako želi da radi i da on nama pomogne... "
, priča otac nastradaloh mladića.

Boban Boljanac je jedno od četvoro dece Ruže i Jonela Boljanca, invalidskog penzionera. Boban je diplomac poljoprivredne škole i želeo je da nastavi školovanje.

U nesreći kod Kraljeva, na putu ka Goču, poginula je Katarina Novaković (17) iz Gotovca kod Mataruške Banje, ali je čudom izbegnuta teža tragedija jer su u „pasatu“ koji se survao u ambis bila još četvorica mladića, među kojima i Katarinin brat. Sva četvorica su lakše povređena.

Nesreća se desila u subotu oko 21 sat, kada je „pasat“ kraljevačke registracije na putu prema Kamenici sleteo u provaliju duboku 70 metara. Petorku u “pasatu” na motociklu je pratio njihov prijatelj. Automobil se kretao planinskim putem kada je zbog nerazjašnjenih okolnosti udario u stenu, a potom u drvo i survao u provaliju.

Čudom izbegnuta teža tragedija: “Pasat” u ambisu na Goču

"Svi putnici su ispali iz “pasata”, počeli su da se dozivaju, ali niko od mladića nije čuo Katarinin glas. Kad su je našli, nije se pomerala. Nisu mogli nikog dozvati telefonom jer u tom delu nema signala. Sami su je izneli iz provalije, po nepristupačnom terenu,"
rekao nam je izvor blizak istrazi.

Tek posle tri sata nakon nesreće, mladići su stigli u kraljevačku bolnicu, ali lekari nisu mogli da spasu devojku.

Izvor: BLIC

Pogledajte još