Noć u Beogradu: U četiri udesa povređeno šestoro ljudi

Među povređenima je i 11-godišnji dečak, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ženska osoba starosti oko 26 godina je u udesu na Zrenjaninskom putu kod "Japanskog cveta" oko 23.10 časova zatečena pored automobila sa povredama glave i kičme, razderotinama po nogama, ogrebotinama po licu i povredom glave, rekla je Macura.

Pod sumnjom da je zadobila potres mozga, ona je prevezena na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, kazala je Macura.
U udesu oko 20.45 časova u Ulici Mihaila Mihaila Vukše kod naselja Galenika muškarac star 36 godina zadobio je povredu glave i ogrebotine po licu i prevezen je u Urgentni centar. Tom prilikom je i dečak uzrasta 11 godina zadobio povredu glave, rekla je Macura.

Mladić star oko 22 godine, motociklista, je u udesu oko 01.50 časova na uglu ulica Kneza Miloša i Višegradske zadobio povrede slabinskog dela kičme, podlaktice i ramena, a prevezen je u Urgentni centar.

U udesu oko 21.35 časova na Novom obrenovačkom drumu kod Ade žena stara oko 74 godine zadobila je povredu grudnog koša i skočnog zgloba, dok je muškarac star oko 41 godinu zadobio povredu glave, rekla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 108 intervencija od kojih 25 na javnim mestima, a pomoć lekara su od hroničnih bolesnika najčešće tražili astmatičari, srčani i psihijatrijski pacijenti, dodala je Macura.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.