Guča nacionalni brend Srbije

Ovogodišnji 46. sabor trubača u Guči, završen je u nedelju 3. septembra dodelom nagrada najboljim muzičarima i posetom premijera Srbije, Vojislava Koštunice, koji je i otvorio finalno takmičenje.
Koštunica je u Guču došao u društvu predsednika Vlade Republike Srpske, Milorada Dodika i domaćina ovogodišnjeg sabora ministra za kapitalne investicije u vladi Srbije, Velimira Ilića.
- Guča na najbolji način pokazuje ono što je Srbija, njenu veru u sebe, otvorenost, gostoprimstvo. Ovo nije samo Srbija, ovo je svet u malom - rekao je Koštunica okupljenim novinarima.
- Ko je mogao i pretpostaviti da će Guča stvoriti nacionalni brend Srbije svojom muzikom, da će se ovoliki svet slegnuti u Guču, da će Guča posle Beograda postati drugi grad po veličini u Srbiji za vreme održavanja Sabora – naglasio je premijer Srbije.
U muzici i kulinarskim specijalitetama Guče poslednjeg dana festivala uživali su mnogi političari, od aktuelnih ministara - Zorana Stankovića, Predraga Bubala, Dragan Jočića, do predednika opozicionog LDP-a Čedomira Jovanovića. 
Organizatori sabora su naglasili da su zadovoljni posetom i pored toga što je ove godine promenjen datum održavanja sabora. Za Guču nema krize, a kafeđžije navode da je promet bio bolji nego prošle godine. Najviše posetilaca bilo je u subotu. Na ovogodišnjem festivalu prvi put se čula na trubi obrada pesme iz filma “Kosa” i obrada pesme “Maljčiki” od "Idola". 

Danijela Tadić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.