Đoković: Samo se trudim da radim svoj posao!

"Razmišljao sam samo da uradim svoj posao, dobijem u tri seta i da provedem što manje vremena na terenu", rekao je Đoković novinarima u Njujorku posle pobede nad Žoaom Sousom od 6:0, 6:2, 6:2.

"Mislim da većina igrača uglavnom na konferencijama za novinare ne primećuju ove sjajne ljude koji vrlo vredno rade da uhvate svaku reč koju izgovorim. A dok ovo pričam, on piše tačno šta govorim. Vau, vau, vau, vau", rekao je Đoković uz osmeh.

Novinari su primetili da je Đoković počeo češće da izlazi na mrežu, a on je priznao da je to deo igre na kome treba više da radi i uz osmeh je rekao da mu je najteže da sa mreže postigne pobednički volej.

"Jasno je da nisam tako siguran na mreži kao što sam na osnovnoj liniji, ali sam radio na tome. To je deo moje igre koji još treba da se unapredi, i toga sam svestan. Drago mi je što imam prostora za
napredak, i provodim sate i sate na terenu radeći na detaljima svoje igre, naročito na servisu.
Želim da osvojim što je više moguće besplatnih poena", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije je ocenio da je u modernom tenisu potrebno znati igrati i ofanzivno i defanzivno, ali da je ključ tranzicija iz dva segmenta igre.

"Važno je da sada imate i napad i odbranu. Mislim da je ključ uspeha u savremenom tenisu tranzicija iz odbrane u napad. Zato mislim da (Rafael) Nadal, (Endi) Mari, ja i nekolicina drugih igrača imamo jako dobar taj prelaz. (Rodžer) Federer takođe. Igra se mnogo razvila, morate biti kompletan igrač da biste došli do vrha", rekao je Đoković.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Španca Marsela Granoljersa.

Beta

Pogledajte još