Čarlton: Ronaldovo obeštećenje je vulgarno

PEKING, 18. juna 2009. (Beta-AP) - Direktor Mančester junajteda Bobi Čarlton opisao je obeštećenje Real Madrida za Kristijana Ronalda kao "vulgarno", ali je rekao niko ne misli loše o fudbaleru zato što je otišao iz kluba.

Čarlton je rekao da se može verovati treneru Aleksu Fergusonu da će iskoristiti 80 miliona funti obeštećenja da dovede vrhunske igrače, ali je priznao i da je odlazak najboljeg igrača izazvao neke sumnje.

Očekuje se da će klubovi do kraja meseca završiti sve poslove oko rekordnog transfera, tačno godinu dana pošto je Mančester uspešno odbranio svog igrača od prve ponude Reala.


"Ronaldo nas napušta zato što je kao dečak sanjao da igra za Real Madrid, tako da nas napušta uz naš blagoslov. Zahvalni smo mu na golovima i igrama i zato što je doprineo slavi Mančester junajteda", rekao je Čarlton u Pekingu, gde završava poslove kluba.

Legenda "crvenih" rekao je da je transfer "dobar i fer posao" za njegov klub, koji sada ima značajna sredstva da dovede nove talente u napadu, koji bi igrali uz Vejna Runija, Dimitara Berbatova i veterane Rajana Gigsa i Pola Skolsa.

"To je enormna količina novca i nekada deluje pomalo vulgarna. Ali, bez obzira, bojim se da je posao - posao. Imamo i odgovornost kao preduzeće. To je mnogo para. Stvarno deluje ludo, ali što je igrač skuplji, to su televizijske kuće spremnije da doprinesu još malo", rekao je Čarlton.

"Malo se, međutim, i zapitate posle toga. Pitate se da li steispravno postupili. Nećemo to znati dok ne počne sezona", dodao je on.

Pogledajte još