Rulja kastrirala i mačetama iskasapila "Crnog Isusa", vođu sekte koji je devojke prinosio kao žrtve

Stiven Tari, osuđeni silovatelj osumnjičen za kanibalizam, ubijen je prošle nedelje u jednom selu, a sada su počeli da izlaze na videlo stravični detalji njegovog ubistva.

List "Nacional" piše da je Tarija, koji je u martu pobegao iz zatvora u Madangu, na istoku zemlje, sa još 48 zatvorenika, jurilo i uhvatilo 80 muškaraca.

Oni su ga ubili, kastrirali i odvukli sa štapom vezanim oko vrata u plitku jamu gde su bacili njegovo telo.

Policija je iskopala telo, a lekar iz bolnice "Modilion" Juit Gavi kaže da je imao višestruke ubode.

"On je bio iskasapljen mačetama po rukama i nogama, grudima i stomaku. Bio je i kastriran", tvrdi Gavi.

Tari, propali luetarnski pastor prozvan "Crni Isus" 2010. je osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja devojaka koje su pripadale njegovoj sekti, navodi AFP.

U vreme tih zločina imao je hiljade sledbenika i naoružane ratnike koji su ga obezbeđivali. On je propovedao da devojke moraju da se "udaju" za njega zato što je to Božje proročanstvo.

"Nacional" piše da su se meštanima sela u kome se krio smučila njegova verovanja i rituali koji su podrazumevali "ubijanje i žrtvovanje sasvim mladih devojaka".

Dovela nećaku da bude žrtvovana

Zvaničnik lokalne policije Rej Ban kaže da su Tari i njegovi sledbenici prošle nedelje žrtvovali 15-godišnju Rouz Vagum. Ona je pronađena izbodena nožem i navodno je iskrvarila na smrt.

Oni su pokušali da žrtvuju još jednu 14-godišnju devojku, ali ih je u tome sprečila grupa ljudi koji su ubili Tarija.

"Nacional" piše da je tetka Rouz Vagum bila prva Tarijeva "devojka cveća" za koju se zna i da je pronalazila device za njega. Upravo ona je odvela svoju nećaku da bude žrtvovana. Ban kaže da je najmanje još jedna devojka nestala.

"Tari je mrtav i ova sekta umire sa njim. Odmah prestanite sa tim. Ako više ikada čujem za ovu sektu ovde vratiću se sa svojim ljudima", rekao je Ban.

Kada je Tari uhapšen 2007. godine kružile su glasine da njegova sekta praktikuje i kanibalizam zajedno sa ritualima žrtvovanja, ali ga je policija optužila samo za silovanje.

Pogledajte još