Žena usvojila kengura i preselila se u zoo vrt da bi mogli da žive zajedno (VIDEO)

Kristi, koja boluje od depresije, napustila je svoj dom u rodnom mestu Brouken Erou i u protekle dve godine stalno je menjala mesto boravka, bojeći se da će joj vlasti oduzeti Irvina zbog spora u vezi sa dozvolama i osiguranjem.

Ona je negovala kengura sve dok se nije potpuno oporavio pošto je udario u ogradu i ostao delimično paralizovan. Irvin spava u njenom krevetu, i ponekad nosi pelene i odeću za dečake.

Sada, kada su najzad pronašli dom, Irvin dolazi u dodir s drugim ljudima i nekim životinjama.

"Voli ljude, voli kada je okružen njima, a ovde se stalno nešto dešava",
kaže Kristi.

Nažalost, Irvin ne može da se igra sa Plutonom, kengurom koji takođe živi pored jezerceta u parku, jer se Kristi i vlasnik parka boje da bi mogao da izgubi ravnotežu i upadne u vodu.

Put do cilja nije bio nimalo lak. Zvaničnici Brouken Eroua strahovali su da bi Irvin mogao da predstavlja opasnost za javnu bezbednost, jer pripada vrsti velikog crvenog kengura, čiji zdravi predstavnici dostižu visinu od dva metra, težinu od 100 kilograma i skaču preko sedam metara u dalj.

Veterinari, međutim, tvrde da Irvin najverovatnije neće biti teži od dvadesetak kilograma, zbog povrede i zato što je kastriran.

Gradske vlasti su na kraju donele propis o egzotičnim životinjama, prema kome bi Irvin mogao da ostane u gradu, ako budu ispunjeni određeni uslovi.

Vlasnici egzotičnih životinja su, između ostalog, u obavezi da zaključe osiguranje od 50.000 dolara u slučaju da životinja prouzrokuje povredu.

Osim toga, moraju da imaju potvrdu da životinja živi u adekvatnim uslovima i da ispunjava sve uslove za dobijanje dozvole na saveznom i državnom nivou.

Park koji pruža šansu i životinjama i ljudima

Iako je anonimni donator uplatio osiguranje za Irvina, zbog velikih problema sa gradskim zvaničnicima, Kristi je morala da se seljaka. Neko vreme je bila u Klermoru, zatim kod roditelja u Mekalisteru, da bi se u martu preselila u zoološki par u Vinivudu.

"Pozvali smo je i ponudili joj smeštaj, a Irvin može da se druži sa mnoštvom drugih životinja. Od tada su ovde", kaže osnivač parka Džo Šrajbfogel.

On kaže da su većina volontera koji tu rade bivši narkomani i alkoholičari.

"Zašto se ljudi okreću drogi i alkoholu? Obično zato što se nigde ne uklapaju. E pa, životinje ovde u vrtu sigurno neće suditi o vama. Ovo je mesto na kome i životinjama i ljudima pružamo još jednu šansu",
kaže Šrajbfogel.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.