VUČIĆ U SKUPŠTINI: Srbija nije u recesiji

Vučić je na sednici parlamenta koji raspravlja o novim članovima vlade, naveo da je zaustavljen rast nezaposlenosti prvi put posle pet godina, da je trenutno bez posla više od 750.000 ljudi, ali da je dobro da se ta brojka nije popela na milion čime je "zaustavljen taj užasan trend".

Odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Nikole Tulimirovića da oceni rad Nacionalne službe za zapošljavanje, Vučić je rekao da je to više tehnički organ nego institucija koja može značajno da pomogne zapošljavanju.

"To se radi preko drugih organa. Oko 100, 150 miliona evra godišnje država potroši na podsticaje za zapošljavanje i to treba da bude i dalje tako vođeno", rekao je Vučić dodajući da je neophodan i bolji investicioni ambijent za dovođenje stranih ulagača.

Primetivši da se ne može čekati da "nešto padne sa neba", već da je potrebno veće angažovanje svih, Vučić je naveo da Srbija posebno ima šanse da privuče azijske, japanske i korejske investicije, te poručio da treba imati malo više optimizma i vere.

"Siguran sam da će građani moći da izmere postignute rezultate koji moraju biti neuporedivo bolji nego u prethodnim godinama", zaključio je Vučić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još