Predstavljen program 16. filmskog festivala na Paliću

BEOGRAD, 18. juna 2009. (Beta) - Festival evropskog filma na Paliću, koji će biti održan od 18. do 24. jula, predstaviće više od 70 filmova i ugostiti oko 100 domaćih i inostranih filmskih stvaralaca i novinara, najavili su u četvrtak organizatori te manifestacije.

Među gostima 16. palićkog festivala biće i britanski reditelj Ken Rasel i srpski glumac Predrag Miki Manojlović, ovogodišnji dobitnici festivalske nagrade za doprinos evrpskoj kinematografiji "Aleksandar Lifka", rekao je na konferenciji za novinare direktor festivala Radoslav Zelenović.

Organizatori festivala su istakli da ovogodišnji program, uprkos budžetu koji je za oko 40 odsto manji od prošlogodišnjeg, neće biti redukovan, tako da će, pored glavne takmičarske i selekcija "Paralele i sudari" i "Mladi autori Evrope" biti prikazani i ciklusi novog finskog i mađarskog filma i omaž dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka".

Biće, takođe, održana i dva okrugla stola, o ekologiji i o srpskoj kinematografiji u vremenu tranzicije, koje će pratiti i odgovarajući filmski program.

Pogledajte još