VUČIĆ: Koliki je naš deo, to je mera uspeha DS

"Kada ste rekli da je vlada loša i da ćete dovesti nove ljude koji će moći visoko da skaču pomislio sam dovešćete Sergeja Bubku", nastavio je Nikolić, na šta je Vučić rekao: "Nisam rekao da je vlada loše radila, već da može bolje, a kada se već osvrćete na metaforu, nemam ništa protiv, pozvaćemo Sergeja Bubku, pa ćemo imati i medalje u skoku s motkom". Nikolić je rekao i da je vlada "obrukala" najbolju šahistkinju sveta Alisu Marić, kao što će obrukati najboljeg vaterpolistu sveta Vanju Udovičića, dok je govoreći o borbi protiv korupcije rekao da je DS podržava, ali da neće ćutati kada se vodi "lov na veštice".

"Kad god se pomene nešto protiv nekoga iz vaše stranke to je lov na veštice. Kažite građanima koji je to lov na veštice? Najlakše je reći lov na veštice, a građani treba da znaju da niko nikoga ne goni i ne progoni zbog političkog stava. Naprotiv, veoma smo pažljivi u tome i pokušavamo da izjednačimo političare sa ostalim građanima i po tome se razlikujemo od vas", rekao je Vučić.

Vicepremijer je rekao i da zna da su mnogi tužni jer nisu na vlasti i da niko od građana Srbije nije mislio da će DS podržati bilo koju vladu ukoliko nije u njoj, jer je za demokrate "mera svakog uspeha u Srbiji koliki je njihov udeo i interes u tome".

"Mislim da stvari drugačije stoje i da građane zanima napredak zemlje, a ne licemerno govorenje o svemu, poluplačnim glasom, po principu ogledalce, ogledalce ko je najlepši na svetu. Jedna stvar se ne menja, vaš rečnik, a to ste valjda vežbali po nalogu Dragana Đilasa", rekao je Vučić.

On je demokratama prebacio da ne govore istinu, a to je da je ova vlada dobra i bolja od svih njihovih, ali, dodao je, "nije dovoljno dobra, koliko bih ja želeo da bude i mislim da je to dobro za našu zemlju, biti samokritičan".

Na primedbe Nikolića o lošoj ekonomskoj situaciji i prezaduženosti zemlje Vučić je rekao da je naprotiv najveća odgovornost demokrata za prezaduženost, jer su se zaduživali po kamatama od 8,3 ili 8,4 odsto, što neće moći da se reši do 2015. godina.

Nijedno zaduživanje aktuelne vlade, rekao je Vučić, nije ni izbliza bilo 8,3 odsto, dok je na Nikolićevu opasku da se u Srbiji renoviraju zatvori, a ne škole, odgovorio da država ulaže i u zatvore i u škole jer onaj ko govori da zatvori treba da izgledaju kao u Salvadoru ili nekadašnji turski kazamati, taj ne razume šta su ljudska prava i budućnost Srbije.

Vučić je podsetio da su isplaćene sve subvencije za poljoprivredu , dok je, odgovarajuću na primedbe o povećanju cena gasa i struje, rekao da je struja poskupela 672,4 odsto od 2001. do 2012. godine.

"Mene zanima da uradimo teške i bolne stvari za zemlju, a ni jedni ni drugi procenti me nisu i neće zanimati", rekao je Vučić i odbacio kritike da je govorio nepristojnim tonom i da je promenio "više lica" za govornicom u skupštini.

U polemiku se uključio i šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović koji je ocenio da Vučić nema konzistentan nastup i da mu je jedini argument da njega neko mrzi.

"Niti vas mrzimo, niti smo ljubomorni”, rekao je Stefanović, a Vučić odgovorio: "Vi onda sutra napravite neku humanitarnu akciju da biste ispali lepši i nasmejaniji od onog namrštenog Vučića u skupštini".

Vicepremijer je pomenuo i da sa jednog računara dolaze uvrede na račun njegovog izgleda, što je Stefanović osudio dodavši da je to ozbiljna optužba ako Vučić smatra da poruke dolaze od DS.

Izvor: Kurir

Pogledajte još