Ivanović: Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu

"Nema ničeg posebnog u samoj pripremi. Svaka utakmica je utakmica za sebe, a svaka je i nešto posebno, a ova jeste posebna. Moramo da se za nju pripremamo kao i za svaku ostalu", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi na okupljanju reprezentacije.

Srbija se danas okupila za meč sa Hrvatskom u petak, u kvlaifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Orlovima" je ostala samo teorijska šansa posle lošijih rezultata.

"Na početku kvalifikacijama smo rekli da ćemo imati ujednačenu grupu i da svaka ekipa mora da igra na vrhunskom nivou tokom dve godine. Imali smo i dobrih i slabijih trenutaka, kao i oni sa Škotima (poraz u Zagrebu 0:1), koja im je dosta promenila situaciju. Mi moramo da gledamo sebe. Znamo šta treba da uradimo i kako da se spremimo", rekao je Ivanović.

Kapiten Srbije je kazao da postoji napredak u nastupima tima i da je velika razlika ova ekipa u odnosu na onu koja je pre šest meseci u Zagrebu izgubila od Hrvatske (0:2).

"Napredovali smo od prošle utakmice, napredujemo iz dana u dan. Ova reprezentacija je potpuno drugačiji tim od onog koji je počeo kvalifikacije. Igramo kvalitetniji i bolji fudbal", rekao je Ivanović.

On je na novinarsko pitanje o sreći uz osmeh kazao da tako nešto na terenu ne postoji.

"Možda vi novinari to predstavljate kao sreću. Na terenu nema srećnih situacija, sve mora da se zasluži, za sve da se izbori", rekao je Ivanović.

Srpski fudbal potresa sukob između nacionalnog saveza i većeg dela klubova, a Ivanović je kazao da to ne sme da utiče na igrače na terenu.

"Mislim da to ne može da utiče na nas. Van terena to sigurno prolazi kroz našu glavu i taj sukob je prisutan, ali ne mislim da ćeuticati, jer je rival dovoljno dobar...Reprezentacija Hrvatske je možda nešto što je možda potrebno našoj fudbalskoj javnosti. Pun stadion i ovakav rival su nešto što možda može da promeni sliku", rekao je Ivanović.

"Pobeda nad Hrvatskom bi bila najvažnija pobeda ove generacije, nešto što je mnogo bitno za nas", dodao je on.

Selektor Siniša Mihajlović je ranije rekao da očekuje da se zviždi njemu, predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću i golmanu Vladimiru Stojkoviću, ali je kapiten reprezentacije rekao da ne očekuje zvižduke uopšte.

"Mislim da će se najviše zviždati Hrvatima, a najmanje...mada se uopšte neće zviždati i da će se utakmica završiti rezultatom koji je povoljan za nas i da neće biti povoda za zviždanje uopšte", rekao je Ivanović.

Novinare je zanimalo da li jedna pobeda može da promeni opštu atmosferu u domaćem fudbalu, na ša je kapiten naglasio da je ovo samo rezultatski meč, ali da on može da bude zalog za budućnost.

"Jedna utakmica ne znači ništa i ne pravi razliku u fudbalu. Ovo je normalna utakmica za tri boda. Ali, ako budemo pametni, ona može da nam bude dobra osnova i da na njoj gradimo buduće velike utakmice. U tom smislu može da promeni, ali sada je to samo jedna utakmica i tri boda", rekao je Ivanović.

Beta

Pogledajte još