Matić: Srećan sam i ponosan što ponovo igram za Srbiju!

"Razgovarao sam sa njim (selektorom Sinišom Mihajlovićem) i sve je okej. Sve je prošlo u najboljem redu. Što se mene tiče, ja sam srećan i ponosan što ću na dresu ponovo nositi grb Srbije", rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije okupila se danas pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i meč protiv Hrvatske u petak. Matić dugo nije bio u nacionalnom timu, jer su i on i Mihajlović čekali da ovaj drugi prvi pozove.

Matić je priznao da je međusobna tvrdoglavost možda bila uzrok toga, ali je naglasio da nije siguran.

"Iskreno, ne znam šta bih rekao na to pitanje. Moguće je da je tvrdoglavost u pitanju. Kako moja, tako i selektorova. Kažem možda, jer nisam siguran",
rekao je Matić.

U medijima se pisalo da je Matić otišao jer želi da igra, a ne da sedi na klupi, a kada je počeo da pruža dobre partije, selector Mihajlović je govorio da očekuje da se igrač javi, jer je, kako je kazao, sam otišao.

Matić je rekao da se sa selektorom nije dogovarao o tome da li će igrati.

"Ne postoji nikakav dogovor (o nastupu). Svako od igrača je došao da igra. Ja ću se truditi na treninzima da sam pre svega fizički spreman da iznesem utakmicu, a selektor će odlučiti ko će igrati", rekao je Matić.

Novinare je zanimalo i da li oseća dodatno opterećenje što je selektor pod pritiskom javnosti popustio i vratio ga u nacionalni tim.

"Svaki igrač mora da nauči da se nosi sa tim. Navikao sam da igram pod pritiskom, jer je u klubu svaki dan veliki pritisak, od navijača i medija. Mislim da sam spreman na to", rekao je Matić.

Srbija ima samo teorijske šanse da izbori baraž za Mundijal, a prvotimac Benfike je kazao da će Srbija tek pokazati kvalitet.

"Nije lako kada se utakmica izgubi. Ni igračima, ni navijačima, ni nikome ko voli Srbiju. Ekipa je mlada i potrebno je vreme da se slože kockice. Mislim da ćemo u narednom periodu pokazati svoje pravo lice", rekao je Matić.

Mečevi sa Hrvatskom uvek imaju posebno značenje, bez obzira na rezultat, ali vezni igrač je kazao da će meču pristupiti kao i svakom drugom.

"Utakmica kao i svaka druga. Nema veze što je Hrvatska. Prema svakom protivniku osećamo dozu poštovanja, ali treba da znamo i svoje kvalitete. Igramo kod kuće i treba da idemo na pobedu", rekao je Matić.

On je ocenio da Hrvatska nije bila bolja od Srbije u prvom meču (2:0).

"Bilo je teško gledati da Srbija izgubi. Mislim da nam je falilo iskustva da iskoristimo šanse koje smo imali. Nisam video da su Hrvati bili bolji od nas. Možda u nekim segmentima igre, ali mislim da smo im u globalu dovoljno parirali, iako je rezultat nepovoljan", rekao je Matić.

Fudbaler je kazao da očekuje pun stadion i odličnu atmosferu.

"Očekujem odličnu atmosferu. Mi igrači ćemo se potruditi da njima (navijačima) bude lepo na tribinama, a od njih očekujemo da nas podrže u svakom momentu i da zajedno idemo do pobede", rekao je Matić.

Beta

Pogledajte još