Taksi sad i na karticu

Pre nego što uđete u "Naksis taksi" ne morate juriti bankomate da podignete gotovinu. U ovom udruženju već četiri dana vožnja se može platiti karticom. Dosada su aparati za provlačenje kartica podeljeni u 30 vozila, a do kraja nedelje još 70 taksista će preuzeti opremu, koja će putnicima olakšati način plaćanja.

Kako najavljuje Vladimir Mirković, menadžer ovog udruženja, do 15. oktobra svih 550 vozila u "Naksisu" imaće aparate za plaćanje karticom. Do tada građani će prilikom poručivanja vožnje od operatera tražiti automobil sa karticom, a od sredine oktobra takav zahtev će se podrazumevati.

Taksista Vlada nam priča da su ljudi oduševljeni takvom inovacijom, a to je naročito pogodovalo jednoj gospođi, koju je vozio za vikend.

Nije imala dovoljno novca kod sebe, pa je kartica rešila problem“, priča nam Vlada. „A i desilo se da su se dve gospođe posvađale koja će platiti, jer kada je čula da se može platiti karticom, gospođa koja nije imala gotovinu, najednom je zapela da ona plati vožnju za sebe i prijateljicu.

Kako je sedište ovog taksi udruženja u Rakovici, odlučili su da sredinom septembra nekim đacima prvacima iz ove opštine poklone kartice za vožnju. Koliki će iznos na njima biti odrediće ovih dana, a đaci će moći da se ponekad besplatno prevezu njihovim taksijem.

Izvor: Novosti

Pogledajte još