Spremni smo za pobedu

BEOGRAD, 18. juna 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević rekao je da njegova ekipa spremno dočekuje utakmicu protiv Belorusije na Evropskom prvenstvu i da veruje u pobedu u tom meču.

Reprezentacija Srbije sutra od 18.15 u Malmeu igra protiv Belorusije, drugu utakmicu Grupe A na Evropskom prvenstvu. U prvom meču Srbija je odigrala bez golova sa Italijom.

"Ovo je izuzetno važna utakmica koja će odrediti situaciju u Grupi A, možda i najvažniji meč ove generacije. Posle dobrog izdanja protiv 'azura' ulazimo spremni u sledeći izazov, verujemo u naše mogućnosti i ostvarenje pozitivnog rezultata a to je pobeda", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare.

Reprezentacija Srbije će biti oslabljena neigranjem Nemanje Matića, koji će propustiti ostatak šampionata pošto je polomio kost u stopalu. Nemanja Tomić se oporavio od lakše povrede, a za mesto u timu konkuriše i Ivan Obradović, koji se vratio punim treninzima.

"Zbog povrede Matića prinuđeni smo na promene u timu, verovatno ćemo zaigrati u nešto ofanzivnijoj formaciji, ali nećemo srljati. I protiv Italije smo imali mnogo prilika za gol, što nije bilo lako. Siguran sam da ćemo protiv Belorusije biti efikasniji", rekao je on.

Reprezentativac Gojko Kačar rekao je da je u utakmici sa Italijom ekipa Srbije pokazala da može dobro da igra i plasira se u polufinale Evropskog prvenstva, ali i da je atmosfera u ekipi "šampionska".


"Posle meča sa Italijom atmosfera u ekipi se promenila. Ako neko i nije verovao u naše mogućnosti sada smo otklonili sve sumnje u naš kvalitet. Pokazali smo da možemo da igramo protiv najboljih ekipa i da možemo da ostvarimo naš cilj - plasman u polufinale, a potajno razmišljamo i o borbi za trofej", rekao je Kačar.

Na Evropskim prvenstvima za mlade fudbalere Srbija i Belorusija odigrale su tri utakmice. Selekcija Srbije ostvarila je jednu pobedu, dok su preostali mečevi završeni nerešenim rezultatom.

Pre utakmice između Srbije i Belorusije, u Grupi A u Helsingborgu od 16 sati igraju domaćin Švedska i Italija.

Na tabeli Grupe A vodi Švedska sa tri boda, Srbija i Italija imaju po bod, dok je Belorusija bez bodova.

Pogledajte još