Srbija pobedila selekciju SAD i osvojila prvo mesto u grupi

BEOGRAD, 18. juna 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je  u Podgorici selekciju SAD sa 10:7 (3:2, 4:2, 1:1, 2:2) u trećem kolu Grupe A završnog turnira Svetske lige i tako zauzela prvo mesto u grupi.

Reprezentacija Srbije je u Grupi A osvojila svih devet bodova i u četvrtfinalu će igrati sa poslednjeplasiranom ekipom iz Grupe B, selekcijom Južne Afrike.

Prethodno, reprezentacija Srbije je na završnom turniru pobedila Japan (12:6) i Italiju (6:4).

Najefikasniji igrač u selekciji Srbije bio je Duško Pjetlović sa tri gola, dok je Andrija Pralinović poostigao dva. Po jedan gol postigli su Filip Filipović, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović,
Nikola Rađen i Slavko Gak.

U selekciji SAD najefikasniji je bio Toni Azevedo sa tri pogotka, Džef Pauers dodao je dva, dok su po jedan gol postigli Džes Smit i Rajan Bejli.

U prvoj četvrtini igralo se izjednačeno, gol za gol, dok se sredinom druge četvrtine selekcija Srbije "odlepila" i na poluvreme otišla sa tri gola prednosti 7:4.

U nastavku meča reprezentativci Srbije su nastavili sa dobrom igrom i do kraja utakmice čuvali između tri i četiri gola prednosti.

Četvrtfinalni mečevi igraju se sutra, a meč između Srbije i Južne Afrike trebalo bi da počne u 19.00.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je zadovoljan pobedom ali i da njegova ekipa uvek ima motiv više kada igra protiv SAD.

"Ovo je bila teška utakmica za nas, bez obzira što smo nedavno igrali tri puta u Americi. Uvek se sećamo poraza u Pekingu na Olimpijskim igrama i dugo ćemo se toga sećati. To nam je motiv više kada igramo protiv njih. Zadovoljan sam", rekao je Udovičić posle meča.

On je dodao da se juče dogovorio sa igračima i stručnim stabom da Gojko Pjetlović brani na današnjem meču.

Reprezentativac Srbije Duško Pjetlović rekao je da očekuje da će u nastavku takmičenja njegova ekipa pružiti još bolju igru.

"Vidi se da ima prostora za napredak. Druga četvrtina je primer kako bismo trebali da igramo. Odbrana je ponovo bila dobra, sa igračem više smo igrali bolje nego u meču sa Italijom. Ali i tu možemo da budemo još kvalitetniji. Protiv Južne Afrike nema opuštanja, sigurno je da ćemo biti još bolji
", rekao je on.

Pjetlović je do sada postigao 102 gola za reprezentaciju

Pogledajte još