Humano: Bajkeri iz Amerike usvojili napuštene pse sa Ibarske magistrale

Isprva su odveli pse u susedno naseljeno mesto, međutim meštani su im tražili čak 1000 evra za zbrinjavanje pasa! Sva sreća pa je u njihovom društvu bio Miljan Trajkovič, koji poznaje gospođu Vesnu Grublješić, pa je predložio da pse odvedu u njeno prihvatilište u Draževcu.

Kako pse nisu mogli da prevezu motorima, bajkeri su krenuli za Beograd, gde su iznajmili automobile, pa se tek onda vratili po pse. U međuvremenu su kontaktirali gospođu Vesnu koja je, naravno, pristala da brine o psima bez bilo kakve novčane nadoknade.

"Siska i Miljan kod mene u Draževac stigli su predveče. Kada sam videla u kakvom se stanju psi nalaze, odmah sam pozvala veterinara. Siska je platila sve troškove"
sterilizaciju, vakcinaciju i čišćenje od parazita, a kupila im je i hranu. Sve vreme me je grlila, ljubila i zahvaljivala mi što sam prihvatila da brinem o psima, koji bi da nije bilo nje, uginuli pored puta. Čak i kada se vratila u Ameriku, redovno mi je slala donacije, ali i lekove za pse koje u Srbiji nisam mogla da kupim.

(old_image)

Siska i Vesna

Bajkerka Siska otputovala je ubrzo u Ameriku, ali prihvatilište u Draževcu nije zaboravila. Redovno se interesovala za pse, a na kraju nije odolela iskušenju – usvojila je dva psa iz Draževca! Organizovala im je prevoz, pa su životinje avionom otputovale u San Francisko.

Psi koje je Vesna nazvala Zoran i Lenka, a koji su kasnije dobili nova imena, danas uživaju svu ljubav u domu Siske i Alena Markusa. Oni redovno Vesni šalju fotografije pasa, čisto da se uveri da ih je dala u prave ruke!

Plemenitost ovih bajkera mogla bi da nam posluži za primer, ali i kao dokaz da, kada iskreno poželite da nekome pomognete, prepreke ne postoje!


Životinje.rs

Pogledajte još