Ivković i Krstić: Litvanija je favorit!

"Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za naslaka. Litvanci su u prilično izjednačnoj grupi B sigurninajkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a preslobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je neštosasvim drugačije, što se nas tiče", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo počinje sutra, a reprezentacija Srbije uJesenicama od 21.00 igra prvi meč na šampionatu protiv Litvanije.

Izabranici selektora Ivkovića juče su trenirali u dvoraniPodmežakla gde će i igrati prvi meč, a danas u dvorani Vitranac uKranjskoj Gori, gde je baza Srbije tokom prve faze turnira.

"Svih 12 igrača je treniralo u normalnom ritmu. Više se ne postavljapitanje umora, već psihoze pred početak šampionata", kazao jeIvković.

I kapiten reprezentacije Nenad Krstić je ulogu favorita prepustioselekciji Litvanije, ali je istakao da veruje u svoje saigrače.

"Litvanija je svakako jedan od kandidata za medalju na šampionatu u Sloveniji. Imaju izuzetno kvalitetan tim. Očekuje me težak zadatak uduelima sa Valančijunasom i braćom Lavrinovič. Međutim, ubeđensam da ako budemo ispoštovali sve dogovore, odigramo maksimalnoangažovano i borbeno možemo do dobrog rezultata", rekao je Krstić.

Beta

Pogledajte još