Za petak, 19. jun 2009.

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su samitu Centralne Evrope u Novom Sadu i poskupljenju goriva.

ALO - "Država oduzima zemlju Čumetu i Lazareviću" list piše da će država oduzeti zemljište na kome će se graditi Koridor 10 zbog nezakonite prodaje.

BLIC - O dogovoru sa vlasnicima parcela kod obilaznice list piše pod naslovom "Lazarević i Buha vraćaju zemlju državi", a o ceni benzina - "Točimo najskuplje gorivo u Evropi". O samitu u Novom Sadu list piše pod naslovom "Dokaz da Srbija postaje lider regiona".

BORBA - "Maksimalne kazne za zločin u Podujevu" o presudi četvorici pripadnika jedinice Škorpioni zbog ratnog zločina u Podujevu u martu 1999. godine.

VEČERNJE NOVOSTI - Izveštaj o padu interesovanja za kredite naslovljen je "Krediti kao bauk", a o samitu centralne Evrope - "Susedi stigli kod Tadića". O proizvodima štetnim po zdravlje list piše pod naslovom "Opasna obuća!".

GLAS JAVNOSTI - "UNMIK mora da ostane" list prenosi izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića. O protestu radnika iz Lapova i Rače koji su blokirali prugu "Od muke pod voz".

DANAS - "Ne treba kažnjavati zemlje koje su priznale Kosovo", naslov je intervjua sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, a "Srbija prva u Evropi po broju raseljenih", naslov je posvećen Svetskom danu izbeglica.

POLITIKA - Izjava potpredsednika vlade naslovljena je "Đelić: Predlog za ukidanje viza u junu", a dosije lista objavljen je pod naslovom "PIK Zemun: mafija brža od države". O udžbenicima list piše pod naslovom "Besplatni samo domaći udžbenici stranih jezika".

PREŠ - O poskupljenju goriva list piše pod naslovom "Benzin ide na 110,7?!", a o finansijskim izveštajima stranaka - "Toma sve plaća sam, Čeda krije prihode".

PRIVREDNI PREGLED - List piše o smanjenju bruto-društvenog proizvoda "Kasu 'krpe' veći zajmovi i porezi". "Podrška kandidaturi Đavolje varoši" na izborima za Sedam svetskih čuda prirode.

Pogledajte još