Krstić: Stabilne finansije, lakše do tržišne utakmice

"U svim reformama koje planiramo da sprovedemo da bismo uspostavili stabilne finansije držaćemo se dva principa. Prvi je da stvorimo sistem koji će onima koji žele i mogu da učestvuju u tržišnoj utakmici omogućiti da bez prepreka, suvišnih šaltera i kočnica izađu na najbrži kolosek i sutra spremni uđu u jedan veći evropski sistem.

Drugi, jednako bitan princip jeste da pomognemo i podržimo sve one koji iz ma kog razloga nisu spremni da u toj utakmici učestvuju", rekao je Krstić za "Danas", objavljeno je na sajtu lista.

Krstić je precizirao i da će pečat Ministarstva, iako po prirodi posla ima puno tekućih pitanja, biti da iz vida nikako ne izgubi dugoročnu održivost umesto bilo kakvih kratkoročnih reformi koje bi poslužile do sledećeg izbornog ciklusa.

Na pitanje koji će biti najveći izazovi u budućem radu, Krstić kaže da predstoji veliki posao na promeni svesti kako u državnom aparatu, tako i u svakom pojedincu. "Verujem u sposobnost svih ljudi da u tom poslu uspemo, ma koliko on izazovan i zahtevan bio", navodi ministar.

On prenosi i da je primopredaja dužnosti sa bivšim ministrom Mlađanom Dinkićem zvanično obavljena i to u vrlo konstruktivnoj atmosferi.

"Gospodin Dinkić me je informisao o ključnim temama bitnim za rad Ministarstva, a dao je i svoje viđenje stanja u srpskim finansijama. Nakon primopredaje dužnosti i zvanično počinjem da radim posao koji pripremam od trenutka kada sam prihvatio funkciju ministra"
, rekao je Krstić.

On je istakao i da će se njegov kabinet sastojati pre svega od mladih eksperata s relevantnim iskustvom u vodećim svetskim firmama.

"Pored njih, Ministarstvo će se u radu oslanjati i na profesionalce koji su i do sada radili u njemu. Budući da pretendujemo da budemo nosioci reformi, Ministarstvo finansija će u svom poslovanju biti primer za efikasno i racionalno poslovanje i meritokratiju, pa ćemo se tog principa pridržavati i kada je reč o kadrovskoj politici", zaključio je Krstić.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.