Gužva na Gazeli, granice prohodne

Zbog štrajka poljoprivrednika, koji traje već nekoliko dana, ovog jutra blokirani su putni pravci Velika Plana -Smederevo i Velika Plana - Žabari.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, saobraćaj je van gradskih sredina umerenog intenziteta i obavlja se po pretežno suvim kolovozima.

Nakon prohladnog i po kotlinama i mestimično duž rečnih tokova maglovitog jutra, vozače tokom dana očekuju uglavnom povoljne vremenske prilike za obavljanje saobraćaja.

Saobraćaj u Beogradu jutros je intenzivniji na prilazima gradu, kao i na autoputu, odnosno mostu "Gazela" u pravcu prema aerodromu, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Vlada Ivetić.

Povećan je broj vozila koja su u tranzitu na autoputu, odnosno mostu "Gazela", pogotovu u pravcu prema aerodromu, rekao je Ivetić i dodao da za sada nema većih gužvi.

Saobraćaj je intenzivniji na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu i Pančevačkom mostu, Ibarskoj i Savskoj magistrali, Lazarevačkom drumu i na Smederevskom putu počev od Mokrog luga u pravcu prema centru grada, rekao je Ivetić.

Vozila javnog gradskog prevoza na linijama 47, 50, 54 i 59 od jutros saobraćaju izmenjenom trasom, zbog radova u Borskoj ulici, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Radovan Stojadinović.

Vozila na tim linijama saobraćaju ulicama Borska, Vareška, Patrijarha Dimitrija, rekao je Stojadinović i najavio da će ova izmena biti na snazi do ponedeljka 9. septembra.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.325 vozila javnog gradskog prevoza od kojih 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.087 autobusa, dodao je Stojadinović.

Svim vozačima se savetuje da, ukoliko planiraju putovanje prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna medjunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

Ukoliko se u vožnji pojave nepredvidjene smetnje ili kvar na vozilu, radi bezbednosti treba pomeriti vozilo na neko bezbedno proširenje pored puta, obavezno postaviti trougao i obući reflektujući prsluk.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 74 saobraćajne nezgode u kojima su 32 osobe teže i lakše povredjene. U Beogradu je zabeleženo 37 nezgoda, u kojima je 11 lica povredjeno.

Izvor: b92

Pogledajte još