Đoković: Sve se poklopilo u najboljem trenutku!

Đoković je noćas, za sat i 20 minuta igre, pobedio 43. tenisera sveta Marsela Granoljersa sa 3:0 (6:3, 6:0, 6:0) i plasirao se u četvrtfinale Ju Es opena.

On će u četvrtfinalu igrati protiv 21. nosioca Rusa Mihaila Južnog, koji je posle pet setova pobedio Australijanca Lejtona Hjuita sa 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5.

"Igra u drugom i trećem setu je verovatno moja najbolja igra na terenu Artur Eš u karijeri. Želim da pojačam agresivnost u igri u završnici turnira i da osvajam svaki poen, bez obzira na rezultat. Osećam se odlično fizički i psihički i zadovoljan sam svojom igrom. Sve se poklopilo u najboljem trenutku", rekao je Đoković.

Đoković, koji će 18. put uzastopno igrati u četvrtfinalu nekog grend slem turnira, rekao je da u svakom meču želi da pobedi.

"Sigurno je da će na Južnog uticati naporan meč protiv Hjuita, ali tokom mečeva pokušavam da ne obraćam mnogo pažnje na moje protivnike. Moj cilj je da pobedim, bez obzira ko mi je protivnik. Mislim da današnji rezultat pokazuje koliko dobro sam igrao i to me raduje", rekao je reprezentativac Srbije.

"Kako je meč odmicao igrao sam neverovatno dobro i na visokom nivou. Svestan sam da će me u završnici turnira čekati veliki izazovi, kvalitetniji igrači, bolje rangirani igrači, ali spreman sam za to. Radujem se novim izazovima", dodao je Đoković.

Meč između Đokovića i 24. tenisera sveta Južnog igra se sutra i to će biti njihov deveti međusobni duel. Srpski teniser pobedio je u pet mečeva, a poslednji put igrali su ove godine na Mastersu u Monte Karlu, kada je Đoković pobedio sa 4:6, 6:1, 6:4.

Beta

Pogledajte još