Bejlov transfer u Real prekretnica u fudbalu

Geret Bejl je poslednjeg dana prelaznog roka, 2. septembra, potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom vredan 100 miliona evra, što je novi svetski rekord u fudbalskim transferima. I prethodni rekord držao je Real, kada je 2009. godine Mančester junajtedu platio 94 miliona evra za Kristijana Ronalda.

Mediji su naveli da je Real tokom letnjeg prelaznog roka potrošio 181,5 miliona evra, ali i da je klub zaradio više od 100 miliona od prodaje igrača Gonzala Iguaina, Hosea Kaljehona i Raula Albiola Napoliju i Mesuta Ozila Arsenalu.

"Jedna stvar je sigurna - transfer Bejla je prekretnica u fudbalu. Ali, ne smemo da zaboravimo da je Real prodao petoricu ili šestoricu igrača i da je od tih transfera zaradio mnogo novca", rekao je Rumenige, preneli su nemački mediji.

"Koliko znam, zaradili su preko 70 miliona na transferima igrača u Napoli, ali i 50 miliona na prelazak Ozila", dodao je on.

Rumenige je ocenio da je Real Madrid jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, posle dolazaka Bejla, Iska i Asijea Iljaramendija.

"Morate da ih uvrstite na malu listu favorita. Moj kolega (predsednik Real Madrida) Florentino Peres želi ove sezone, po svaku cenu, da osvoji 10. titulu evropskog šampiona. Ljudi u Madridu nisu baš strpljivi", rekao je Rumenige.

Beta

Pogledajte još