Pre ponoći

Američki otac Džesi (Itan Hok) prati svog sina Henka na aerodromu u Grčkoj. Henk se vraća u Ameriku nakon što je proveo najlepše leto u životu s Džesijem i njegovom porodicom. Ovom srednjoškolcu mnogo lakše pada rastanak nego njegovom 40-godišnjem ocu. Ispred aerodroma Džesi će se pridružiti svojoj porodici: Selin (Džuli Delpi) i njihovim ćerkama bliznakinjama, Eli i Nini. Dok se voze po predivnim predelima Mesinije, Džesi i Selin razgovaraju – o tome što toliko daleko žive od Henka, o njenoj karijeri i nadi da će naći nov posao, o preplitanju moderne i drevne Grčke oko njih. Džesi spominje da želi da se iz Pariza presele u Ameriku, ali Selin je, posle života u Njujorku, odlučila da se tamo više ne vraća.

Džesi je uspešan pisac. U Grčkoj borave u vikendici jednog pisca, zapravo, živopisnoj vili na selu. Džesi ima nalete kreativnosti koja oduševljava okupljeno društvo, prijatne grčke parove, ali Selin – čija je prošlost poslužila kao inspiracija za Džesijeve romane – možda nije toliko oduševljena idejom da bude privlačna francuska muza za Džesijevu karijeru. Njihovi grčki prijatelji pokloniće im noć u luksuznom hotelu na plaži i ponudiće se da im pričuvaju bliznakinje. Oni će krenuti peške do tamo i na tom putu će proći kroz spektakularnu prirodu, šetaće pored poljana i sela, uživaće u razgovoru, zadirkivanju, debati i flertovanju.

Šta će jedan par koji je u dugoj vezi raditi u divnom hotelu osim da odbaci sve brige, odgovornost i odeću i baci se na vođenje ljubavi? Međutim, Džesija i Selin će realnost omesti u tome: problemi u vezi s decom, poslom, ambicije, razočaranja; usponi i padovi ljubavne veze; napori koje iziskuje odnos koji se produbljuje i razvija. Njihova idilična noć testiraće ih na neočekivan način.

Trajanje: 1h 49min / 109min

Godina: 2013

Zemlja porekla: SAD

Scenario: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke

Režija: Richard Linklater

Uloge: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior

Pogledajte još