Napravili venčanje za samo 135 dinara (VIDEO)

Mladenci su ogranizovali svoj dan iz snova za prijatelje i porodicu, sa prstenom, cvećem, tortom, čak i fotografom. Pored 70 funti (oko 8.500 dinara), koje su platili za takse, za sve ostale troškove su izdvojili svega 1 funtu (oko 135 dinara).

Ona je umetnica, a Sid je pevač i piše pesme, a od momenta kada su se verili prošle godine u Berlinu, su znali da žele jednostavno venčanje.

''Nama je to bilo prirodno, jer inače ulažemo u reciklažu. Oduvek smo bili umetnički nastojeni i alternativni, tako da smo uživali u planiranju venčanja koje će biti razlitičito od ostalih'' objašnjava umetnica.

Venčanje je održano u dvorištu njihove kolibe, koja je ukrašena solarnim lampama i cvećem koje su im poklonili farmeri. Haljinu su kupili na sajtu za reciklažu, gde ljudi razmenjuju stare stvari, ili ih prodaju po simboličnim cenama.

To je upravo jedini trošak koji su imali, odnosno jedna funta im je bila potrebna za venčanicu iz 1960. godine. Sid je nosio staro odelo, a mladina majka, Suzan je održala ceremoniju pred 70 gostiju.

Par je razmenio prstenje, koje je napravila Georgina, od rogova koje je pronašla u bašti. Lokalni sveštenik Petar Donald ih je venčao besplatno, u zamenu za donacije gostiju njegovoj crkvi.

Imali su čak i fotografa, koji je zabeležio trenutke ovog posebnog dana, koji ih je fotografisao besplatno, u zamenu da mlada radi sa njim na novom filmu.

Svaki gost je doneo hranu i piće, a mladina tetka je napravila torte, sa njihovim inicijalima. Georginin otac, Heri, džez muzičar je svirao na saksofonu, tako da su imali i muziku.

Troškovi:

Venčanica: 1 funta, kupljena na sajtu freecycle.com
Njegovo odelo: Kupljeno prošle godine
Prstenje: Mlada napravila od rogova
Sveštenik: Besplatno, u zamenu za donacije gostiju
Fotograf: Besplatno, u zamenu za pomoć na njegovom filmu
Torta: Napravila tetka
Hrana: Svako doneo za sebe
Muzika: Mladin otac svirao saksofon
Prostor: Dvorište njihove kolibe

Izvor: Pressonline

Pogledajte još