Kori Udovički novi savetnik u Vladi Srbije

Ona je u Nemanjinu 11 stigla oko 14.30, i to peške, sa rancem na leđima. Kako se saznaje, u toku su početni pregovori da Udovički svojim znanjem i iskustvom stečenim u razvojnom programu UN bude angažovana kao konsultant na Vladinom projektu za efikasnje funkcionisanje državnog aparata i javnih institucija.

"Ideja je da se pokrene projekat jačanja odgovornosti državnog aparata Srbije, ne samo administracije već i ostalih institucija koje se bave javnim poslom. Cilj je poboljšanje procesa planiranja od strane institucija državnog aparata i uvođenje novog sistema odgovornosti kojim bi se na sistematski način evaluirali postignuti rezultati državnih institucija", otkriva Siniša Mali, savetnik za ekonomska pitanja vicepremijera, koji je takođe prisustvovao sastanku i napominje da će sa Udovički narednih dana biti nastavljeni razgovori.

Zanimljivo je da je Kori Udovički bila predmet i skupštinske rasprave u ponedeljak, kada je generalni sekretar Demokratske stranke Balša Božović kritikovao vicepremijera što u Vladi nije angažovao domaće stručnjake poput nje, na šta mu je vicepremijer odgovorio da ne brine i da je taj sastanak već ugovoren.

Izvor: Kurir

Pogledajte još