Džek Nikolson napušta glumu, ne može više da pamti scenario

Trostruki dobitnik Oskara je kao glavni razlog penzije naveo slabo pamćenje, jer slabije pamti rečenice koje treba da izgovori.

"Džek je bez previše pompe otišao u penziju, a razlog je jednostavan-gubi pamćenje. Nikolson ima 76 godina, i njegovo pamćenje nije kao pre", kazao je izvor blizak glumcu.

Poslednji film u kojem je Nikolson glumio, je bio "How do you know", komedija iz 2010., te se trebao pojaviti i u filmu "Nebraska", ali je odbio.

Džek je svoju karijeru počeo 50-ih godina prošlog veka, te se prvi put pojavio na velikom platnu 1958. godine sa filmom "The cry baby killer".

Nikolson je osvojio dva Oskara za najbolju mušku ulogu za filmove "Let iznad kukavičjeg gnezda" i "Bolje ne može", kao i Oskara za najbolju sporednu ulogu za film "Vreme nežnosti".

Džek je bio nominovan čak 12 puta za Oskara, osam puta za najbolju mušku ulogu i četiri puta za sporednu, zbog čega nosi titulu glumca sa najviše nominacija u istoriji Akademije.

Izvor je kazao i kako se Nikolson neće povući iz javnog života, i da je srećan što će se priružiti klubu penzionera sa Šonom Konerijem.

Blic

Pogledajte još