Stojanović: Iznenađen kvalitetom timova u Srbiji

"Svaka ekipa u prvenstvu je nezgodna, i na svakoj utakmici mora da se da maksimum. Mnogo je bolje od onoga što sam očekivao prilikom dolaska, tu ne mislim samo na par ekipa iz vrha, već i na druge timove. Pozitivno sam iznenađen, i raduje me što na svakoj utakmici mora da se da maksimum kako bi se upisali bodovi", rekao je Stojanović za sajt kluba.

Crvena zvezda već šest godina nije osvojila titulu u Srbiji, a po rečima Stojanovića, pritisak zbog toga otežava situaciju, ali i da mu je drago što je deo te priče i atmosfere.

"Svaki navijač svim srcem, i sa mnogo emocija priželjkuje taj trenutak kada će Zvezda ponovo biti šampion, i kako god da okrenem, dobro je da imamo armiju navijača sa takvom željom, koja nas podržava na utakmicama", kazao je Stojanović.

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas na Taru, gde će se do subote pripremati za nastavak prvenstva.

Trener crveno-belih je na mini pripreme poveo 23 fudbalera i rekao da će akcenat na tim mini pripremama biti na fizičkoj spremi, koja treba, kako je rekao, da se podigne na viši nivo.

"Razmišljali smo i o eventualnom odigravanju neke pripremne utakmice, međutim fizička priprema je prioritet. Ono što nam predstavlja mali hendikep je to što nećemo imati sve igrače zbog reprezentativnih obaveza, pa će za jedni proći ovaj mini ciklus priprema dok drugi neće, ali to je situacija u kojoj smo se našli", rekao je on.

Zvezdin trener je svestan segmenata u igri na kojima je potrebno raditi.

"Želim da Zvezda igra konstantno. Nismo pokazivali konstantnost tokom svih 90 minuta jedne utakmice, ali kada se uzme u obzir kako se sklapao tim i da je za svaku stvar potrebno vreme, onda moramo da budemo strpljivi", rekao je Stojanović.

"Ima puno prostora za napredak, za dorađivanje stvari, puno je segmenata koji treba podići na viši nivo - transformacija iz faze odbrane u fazu napada, prekidi u oba smera i broj oduzetih lopti su samo neke od stvari o kojima razmišljam", dodao je trener Zvezde.

Beta

Pogledajte još