U službi lepote: Neobični trikovi s limunom

Rešenje za akne i mitesere

Limunov sok jako dobro čisti vašu kožu. Jedan limun narežite i utrljajte ga po celom licu u borbi protiv akni i mitesera. Možete dodati i malo meda uz limun, što je odlično za primenu na određena manja mesta, a rezultati su brže vidljivi. Pre ispiranja s lica, ostavite da deluje 5-10 minuta, a zatim namažite hranljivu kremu.

Izbeljuje zube

Kod kuće napravite izbeljivač za zube od sode bikarbone i limunovog soka. Pomešajte ih zajedno i štapićem za uši nanesite na zube. Nakon jedne minute zube isperite četkicom.

(old_image)

Svetlija kosa

Umesto trošenja novca na izbeljivače, kombinujte malo limunovog soka sa svojim regeneratorom i sedite na suncu nekoliko sati pre pranja kose. Nakon nekoliko ponavljanja, vaša kosa biće znatno svetlija.

Omekšavanje usana

Kako biste ublažili problem ispucalih usana, trljajte ih limunovim sokom, a zatim isperite. To će vas rešiti mrtvih ćelija, a vaše usne biće glatke i meke, prenosi. Jedino zapamtite da limunov sok ne smete dugo držati na svojoj koži, jer nakon dužeg vremena kiselina oštećuje kožu, pogotovo ako ste izloženi suncu.

Izvor: 24sata.info

Pogledajte još