Dok čeka transplataciju, Anita krenula u šesti razred

"Anita je do škole otišla samo 2. septembra da zaduži knjige, a sada ne ide kako ne bi rizikovala da dobije neki virus, jer bi u tom slučaju morao da joj se odloži pregled u Beču koji je zakazan za 13. septembar", kaže Anitina majka Ksenija.

"Nastavnici planiraju da za Anitu organizuju elektronsku nastavu, kako bi joj omogućili rad od kuće. U planu je da joj knjige i zadatke šalju elektronskim putem, pa bi mogla da uči i dok bude bila u Beču na pripremama za transplataciju", kaže Ksenija i dodaje: "Videćemo kako će se sve to odvijati, sada je njeno zdravlje najbitnije".

Anita će u utorak ujutru, sa aerodroma Nikola Tesla krenuti u Beč, gde bi istog dana trebalo bude primljena na AKH Kliniku radi pretransplantacionog skrininga.

Procenjeno je da će pregledi trajati 3 do 5 dana. Ako se na skirnigu potvrdi Anitino zdravstveno stanje, ona bi nakon toga trebalo da se vrati u Srbiju i tu čeka na organ.

"Sad je dobro, stanje joj je stabilno i malo bolje raspoložena, ali se na njoj vidi da ima strah", iskrena je Ksenija.

Anita bi u Beč trebalo da ode u pratnji majke i doktora Vladimira Vukomanovića, kardiologa na Institutu za majku, a troškove njenog pregleda, kao i kasnije transplatacije trebalo da snosi država.

Pogledajte još