Smanjite stres uz ove vežbe ...

Joga

Jedna od najboljih oblika vežbanja za smanjenje stresa je joga. Joga pomaže da se usresredite na svaki dah što može biti vrlo korisno za mentalno zdravlje.

Ples

Ples je vežba koja je odlična za ublažavanje stresa. To je takođe oblik vežbanja koji vas vraća u formu i održava vas zdravim.

Prošetajte

Najjednostavniji i najdelotvorniji način za ublažavanje stresa je šetnja. Kako bi izbegli ozbiljne bolesti poput srčanog udara, bolesti visokog krvnog pritiska, redovno šetajte.

Sportske aktivnosti

Ako se bavite bilo kojim sportom, to će vam pomoći da smanjite nivo stresa. Bilo koja vrsta sportske aktivnosti je dobra za vaše telo.

Taj či

Taj či je stara borilačka veština koja podrazumeva kombinaciju meditativnih pokreta. Ovaj oblik vežbanja smanjuje stres i ima sposobnost da povežete telo i um.

Kik boks

Ako se bavite kik boksom kako bi smanjili stres, ne samo da ćete imati zategnuto telo, već ćete imati i zdrav duh.

Trčanje

Trčanje je idealan način oslobađanja od stresa. Možda će vam na početku biti teško, ali kada počne da se oslobađa hormon serotonin ili "hormon sreće", vi ćete se osećati preporođeno.

Pilates

To je oblik vežbanja odličan za smanjenje stresa. Pilates vam daje snagu, fleksibilnost i izdržljivost. To je anaerobna aktivnost koja vas oslobađa od stresa.

Karate

Karate je dobro poznata vrsta borilačkih veština koji je odličan način za oslobađanje od frustracija.

Izvor. B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.