Vanja Udovičić: Sada igram za tim Vlade Srbije

"Srbija je uvek davala šansu mladim ljudima. Moje resor je Ministarstvo omladine i sporta, a ja sam i mlad i sportista. Šalu na stranu, pozvan sam da pomognem svojoj zemlji i državi i za mene nije bilo dileme. Svestan sam da neće biti lako, ali ja sam zajedno sa svojim timom spreman na veliki rad kako bi se uspešno rešavali problemi u sportu, a mladim ljudima stvorilo više šanse, za bolju buducnost", istakao je Udovičić u intervjuu italijanskom časopisu "Artikolo".

On je kao jedan od prioriteta u svom radu naglasio borbu protiv nasilja u sportu, što nije samo originalni problem Srbije, i najavio da će koristiti i iskustva drugih zemalja koje su se uspesno izborile sa tim.

"Želim da promenim i odnos države prema sportu i sportistima. Oni zaslužuju daleko veću podršku, ne samo kad donose medalje ili igraju u finalu, već i kada im je najteže. Takođe, mnogo veća pažnja treba da se posveti deci, koja se danas više bave društvenim mrežama nego fudbalom, gimnastikom i drugim sportovima", istakao je Udovičić.

Nekada najbolji vaterpolsta sveta potvrdio je da je definitivno završio igračku karijeru.
"
Vaterpolo je moja velika ljubav, ali sada je moj tim Srbija, igram 100 odsto u timu koji se zove Vlada Srbije",
kazao je Udovičić.

On je u ražgovoru za italijanski list iz Napulja podsetio i dana kada je igrao za Posilipo iz tog grada.

"Kultura i istorija Italije su me oduvek fascinirale i to ne prestaju ni dan danas. Pored toga, mentalitet vaših ljudi sam doživljavao srodnim i uživao sam družeći se sa njima i pre svog igrački provedenog vremena u Italiji. Odlazak u Napulj je moj prvi odlazak, prvi potpisan ugovor za inostrani klub, samim tim kod mene zauzima posebno mesto. Te godine su dragoceno životno i igračko iskustvo, mnogo toga su mi donele, pre svega prijatelje. Zahvalan sam Napulju na tome i uvek ga se rado setim", rekao je ministar.

Na pitanje da li će raditi na uspostavi saradnje između Vlade Srbije i Napulja i Italije u domenu sportskih događaja Udovičić je rekao: "Jedan od mojih prioriteta će biti veća međunarodna saradnja u oblasti sporta. Italija i Srbija su velike sportske nacije, poželjno je da sarađujemo kako bismo bili još bolji. Imamo sličan mentalitet i tu prednost treba zajedno da iskoristimo".

Novi srpski ministar poželeo je sve najbolje ljudima iz Posilipa i da se klub sa velikim potencijalom što pre vrati u vrh evropskog vaterpola i obećao da će biti "most saradnje između srpskih i drugih evropskih klubova, ukljuljučujući i fudbalski klub Napoli".
"Moj zadatak je da stvaram okvir u kojem će klubovi sami birati najbolji put za sebe", zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pogledajte još