Mihajlović: Hrabro protiv Hrvatske!

"Iz utakmice u Zagrebu ne smemo da ponovimo odnos prema igri iz prvog poluvremena kad smo u grču ušli u meč. U nastavku je bilo lakše, jer nismo imali šta da izgubimo. Verujem da će sutra biti drugačiji rezultat", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi.

Na pitanje novinara da li očekuje da kao u Zagrebu, kada su puštane pesme Marka Perkovića Tompsona, i na Marakani bude nefudbalskih poruka, Mihajlović je rekao: "Svako treba da ceni i poštuje svoje, u Zagrebu su nas te pesme i zabavile na neki način. Ne znam kakve će sutra biti pesme ne stadionu, moramo da poštujemo i tuđe. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, kao i u Zagrebu, naravno osim rezultata . Nas zanima samo tereni i treba da budemo primer drugima".

Selektor Srbije je dan ranije čestitao rođendan kolegi na klupi Hrvatske Igoru Štimcu, ali i dodao da se nada da ga neće proslaviti na najbolji način.

"Znamo kako treba da igramo, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamilslili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas", rekao je on.

Mihajlović je dodao da ne razmišlja o tome da sutrašnjom pobedom Srbija može da pomogne Belgiji da se kvalifikuje na SP.

"To me ne zanima, mi igramo za svoju zemlju i više bih voleo da sutrašnja utakmica nama odlučuje. Nadam se da će Belgijanci do kraja kvalifikacija odigrati na visokom i profesionalnom nivou", istakao je Mihajlović.

On je konstatovao da je povratnik u reprezentaciju Nemanja Matić pomalo u grču došao u Staru Pazovu.

"Video sam da je Matić malo u grču, kao da je prvi put u nacionalnom timu. Rekao sam mu da se opusti, jer ne mora on sam da reši svaku utakmicu. Govorim ekipi da ne bude opterećena rezultatom, već da igra svoju igru, a onda će rezultat doći", rekao je Mihajlović.

Srpski selektor je naglasio da će eventualni trijumf protiv Hrvatske biti u rangu ostalih pobeda u karijeri.

"Meni je svaka pobeda draga i svaka prva sledeća je najvažnija. Ako pobedimo Hrvatsku, onda će to verovatno biti najdraža do utakmice sa Veslom", objasnio je Mihajlović.

Iz FSS saopštili su da je kapacitet stadiona zbog bezbednosti smanjen na 40.000 i da očekuju punu Marakanu.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još