Pravite li i vi ove greške u šminkanju?

Previše pudera

Mnoge žene misle da im je puder najbolji prijatelj koji će prekriti sve njihove nedostatke. U takvom uverenju često znaju da preteraju s količinom pudera - i tečnog i onog u prahu - a konačni rezultat bude veštački ten poput maske na kojoj je šminka i više nego vidljiva, a s vremenom nastanu i borice od previše slojeva pudera. Uz to , često je izabrana i pogrešna boja pudera. Puder je najbolji prijatelj, ali samo ako znate da ga nanesete i ako znate da izaberete pravu nijansu.

Crtanje obrva

Nije retkost videti lepu ženu koja je izgled narušila iscrtanim obrvama. Često žene uzmu crnu ili tamnosmeđu olovku i doslovce nacrtaju obrve pa izgledaju smešno. To se tako ne radi! Kao prvo, potrebno je izabrati boju olovke najsličniju boji obrva, ali i boji kose. Dalje, olovkom se ne crta, nego se lagano utapkava i to najbolje uz pomoć četkice kako bi se postigao lepši i prirodniji izgled .

Izbor pogrešnog posvetljivača

Ovo je vrlo česta greška koja će vam doneti pažnju, ali onu pogrešnu. Ako je previše svetao, izgledaćete kao da imate brašno na licu, a ako je pretaman, delovaćete starije, bolesno i umorno. Nije lako izabrati pravu nijansu pa kad ga budete kupovali, zatražite pomoć prodavačica. Testirajte posvetljivač na gornjem delu ruke jer je najbolje ako se boja poklapa sa bojom kože na tom delu tela .

Nespretno rukovanje bronzerom

Tokom letnjih dana bronzer je neizostavan komad šminke. On može biti efektan samo ako znate kako da ga nanesete. Jako su važni potezi i delovi lica na koje se nanosi. Ako to činite pogrešno, izgledaćete veštački i pomalo izgoreno. Bronzer se nanosi od uha pa duž linije vilice, laganim potezom se pređe čelom, mostom nosa, obraza i vrha brade. Možete na internetu pronaći sjajna uputstva kako se pravilno nanosi bronzer .

Previše rumenila

Ništa ne može narušiti izgled lica kao nepravilno nanošenje rumenila, a nepravilno znači zapravo previše rumenila. Važno je odabrati i pravu boju. Zemljani tonovi rumenila prikladniji su za leto, a ružicastiji za zimu. Tamnoputim ženama bolje stoje topliji tonovi rumenila, a ženama svetlog tena bolje stoje rozikasti i crvenkasti tonovi .

Previše sjajno lice

Znate li ono kad gledate svoje ili tuđe fotografije pa prvo uočite kako vam se sjaji lice? To je zato što nije dobro nanesena podloga. Ako imate masnu i sjajnu kožu, morate da vodite računa o tome da koristite pudere bez ulja ili nekih drugih masnoća i svakako sve finalizujte puderom u prahu koji će najbolje skriti masnoću i sjaj.

Izvor: Tportal.hr

Pogledajte još