Kleo: Izabrao sam Partizan jer je to tim pobednika

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Bivši fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Kleo izjavio je da se za prelazak u Partizan odlučio jer je to tim pobednika, sa velikim ambicijama i vizijom za budućnost.


"Presudilo je to što je Partizan ekipa sa velikim ambicijama da osvaja domaće trofeje i izbori plasman u Ligu šampiona. To je tim pobednika", rekao je Kleo na predstavaljanju novinarima na stadionu Partizana.

Kleo je sa "crno-belima" potpisao četvorogodišnji ugovor, čiji finansijski detalji nisu saopšteni.

Kleo je rekao da se ne plaši reakcije navijača Crvene zvezde i dodao da su u Brazilu prelasci iz jednog u drugi veliki klub normalna stvar.


"Niko me nije ni zvao, ni pretio. To su samo špekulacije, ništa loše mi se nije desilo. U Brazilu su prelasci iz jednog u drugi veliki klub sasvim normalna stvar", naveo je on i dodao od Partizana nije tražio lično obezbeđenje.


"U Brazilu navijam za Korintijans, oni takođe imaju crno-bele boje, tako da sam napravio odgoravajući izbor", dodao je, uz osmeh, novi član Partizana.

Kleo je rekao i da neće prekidati kontakt sa prijateljima koje je stekao prošle sezone u Crvenoj zvezdi.

"Stekao sam nekoliko prijatelja u Crvenoj zvezdi i sigurno ću ostati u kontaktu s njima. Ne bih voleo da se to pokvari", izjavio je brazilski fudbaler.

Kleo je kazao i da je igranje u Crvenoj zvezdi bilo veliko iskustvo za njega.

On je naveo da dobro poznaje ekipu Partizana, u kojoj će nositi dres sa brojem devet, a za najboljeg igrača svog novog tima smatra Portugalca Almanija Moreiru.

"U klubu su me pitali koji broj želim, a pošto sam napadač, kada sam video da je devetka slobodna, tražio sam je i dobio", zaključio je on.

U došadašnjoj karijeri Kleo je još igrao za brazilske klubove Atletiko Paranense, Batel i Feroviario, kao i za portugalskog drugoligaša Olivaiš e Moskvide.

Kleo je četvrto pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku, a pre njega u klub su došli Mladen Krstajić, Branislav Jovanović i Siniša Stevanović.

Brazilski fudbaler je četvrti fudbaler u poslednje 23 godine, koji je iz Crvene zvezde prešao u Partizan. Pre njega, to su učinili Milko Đurovski, Goran Milojević i Dejan Joksimović.

Pogledajte još