EUROBASKET: Srbija lako sa Bosnom i Hercegovinom

Srbija je sada izbila na prvo mesto Grupe B, koje deli sa Letonijom. Ovo je selekciji BiH bio drugi poraz. "Orlovi" sutra od 21.00 igraju protiv Makedonije, dok se Bosanci sastaju s Crnom Gorom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Marković sa 15 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. Raško Katić postigao je 12, Nemanja Nedović 11, a kapiten Nenad Krstić 10 poena.

BiH su predvodili Nihad Đedović sa 17 i Mirza Teletović sa 16 poena.

BiH je počela dobro meč i zahvaljujući pogocima Teletovića imala je početnu prednost od 10:8. Tada je Marković pogodio trojku i najavio sjajnu partiju, a onda je Nedović dao još jednu trojku, tako da je Srbija povela 14:10.

"Orlovi" su se tada potpuno razigrali, a Marković je odlično vodio tim i u napadu i u odbrani, tako da je Srbija u prvom poluvremenu imala i 17 poena prednosti (36:19), a na odmor je otišla sa 14, 45:31.

Odlično su igrali izabranici Dušana Ivkovića i u trećoj četvrtini, kada su stekli rekordnih 25 poena prednosti, 56:31.

BiH je na kraju treće i početku četvrte četvrtine počela da igra bolje i da korisiti opuštanje Srbije i priđu na 10 poena zaostatka, 68:58.

Posle razmeni trojki oba tima, Bogdan Bogdanović je imao odličnu mini rolu, zabeleživši vezano skok u napadu posle koga je postignut poen, zatim ukradenu loptu, a onda je pretrčao ceo teren i poentirao.

Njemu se priključio i Katić, tako da je Srbija ponovo stekla ubedljiviju prednost od 16 poena, posle čega joj nije bilo teško da mirno privede meč kraju.

Utakmica u Jesenicama je u četvrtoj četvrtini prekinuta, pošto su navijači BiH zapalili baklju, tako ih je zvanični spiker zamolio da navijaju sportski.

Pogledajte još