Beskućnik vratio izgubljeni dijamantski prsten i zauzvrat dobio 190.000 dolara donacija (VIDEO)

Haris prsten nije prodao niti ga prisvojio već je čuvao sve dok se vlasnica Sara Darling nije vratila. Iako je nakratko, zbog teške životne situacije, razmišljao o tome da proda 4.000 dolara vredan prsten, ipak je odlučio da ga vrati vlasnici.

"Ne želim reći da sam svetac, ali nisam ni đavo", rekao je Haris kada je njegova priča dospela do medija.

Kako bi mu se zahvalili, Sara i njen suprug Bil Krejci počeli su a prikupljaju novac za Harisa kako bi mu pomogli da život vrati u normalu.

"Verujemo da ćemo uz pomoć donacija prikupiti oko hiljadu dolara što će mu barem malo pomoći", rekla je Sara u martu. Ali, darežljivost ljudi iznenadila ih je.

Za samo tri meseca prikupili su preko 190.000 dolara, a advokat je Harisu pomogao da svoj novac pametno uloži. Kupio je automobil i kuću koju polagano obnavlja.

Ali, to nije sve. Njegova porodica videla je priču i stupila s njim u kontakt nakon 16 godina razdvojenosti. Naime, porodica je mislila da je Haris mrtav, a sad je u neprestanom kontaktu sa svojim rođacima.

"Kada razmišljam o prošlosti, kroz glavu mi prolazi samo to da sam zahvalan Bogu što se sve završilo. Vidim iste ljude, ali umesto da mi daju novac, pružaju mi ruku i čestitaju mi. To zovem američkim snom i želim da zahvalim ljudima koji su mi pomogli", rekao je Haris.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još