Ivković: Shvatam opuštanje jer su mladi

"Moj tim je apsolutno zaslužio pobedu, ali mi se nije svideo način kako smo igrali većim delom drugog poluvremena".

"Napravili smo odličan posao, stigli do novog trijumfa, ali smo prestali da igramo posle vođstva od 25 poena razlike. Prestali smo da trčimo, slabo smo se kretali bez lopte, što je motivisana selekcija Bosne znala da iskoristi i smanji zaostatak. Takve stvari su nam se dešavale i u toku prirpemnog perioda, ali ovo je mlad tim i zato igrače treba shvatiti", rekao je Ivković, a preneo zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

On je dodao da će sutrašnji duel sa Mekedoncima biti veoma težak.
"Njihov tim je jedan od najiskusnijih na šampionatu, više su tim nego ijedan drugi. To su potvrdili i u Litvaniji, dobro se poznaju, dišu kao tim i na njihovoj strani je iskustvo, a na našoj bi trebalo da bude visok ritam i energija. Moramo da pripremimo utakmicu visokog ritma", poručio je Ivković.

Mladi srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović takođe smatra da ekipa nije trebalo da dopustima Bosancima da smanji prednost.

"Mislim da smo loše krenuli u utakmicu, ali smo napravili prednost krajem prve i početkom druge četvrtine. Trebalo je da zadržimo tu prednost do kraja i da ne dozvolimo rivalu da se vrati, ali idemo dalje. Čeka nas Makedonija", istakao je Bogdanović.

Srbija u trećem kolu B grupe danas od 21 sat igra protiv Makedonije.

(Tanjug)

Pogledajte još