Bajskultura - Dva kruga kroz istoriju Novog Beograda

Pridružite se kustosima Muzeja istorije Jugoslavije u nesvakidašnjoj i zanimljivoj biciklističkoj turi kroz Novi Beograd. Lagana vožnja biciklom od Ušća do Studentskog grada u trajanju od 2,5 sata pruža vam mogućnost da se na kreativan način upoznate sa kulturom i istorijom grada.

(old_image)

Tokom vožnje imaćete priliku da čujete interesantne priče o tome kako je bio zamišljen novi grad na levoj obali Save i ko ga je gradio.

Novi Beograd je autentičan prostor gotovo u celini izgrađen u vreme socijalizma. Kao takav on predstavlja materijalizaciju tada aktuelne politike i ideologije koja je obeležila drugu polovinu 20. veka na ovim prostorima.

Bajskultura aktivira kulturne resurse grada i nudi građanima mogućnost da aktivno i kreativno provedu slobodno vreme. Projekat Bajskultura je kombinovana akcija zaštite kulturnog nasleđa i životne sredine u kontekstu održivog razvoja, nastao u želji da ukaže na doprinos koji svaki pojedinac može da pruži.

Pridruzite se i „upoznajte“ mesta pored kojih svakodnevno prolazite!

(old_image)

Učešće je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu. Prijavljivanje na sajtu www.bajskultura.rs

Ture će biti organizovane svake subote u podne do kraja oktobra, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Muzej istorije Jugoslavije realizuje projekat Bajskultura u partnerstvu sa fondacijom Kulturno nasleđe bez granica i Balkanskom muzejskom mrežom.

Projekat finansira Vlada Švedske. Projekat se realizuje uz podršku Opštine Novi Beograd.

Pogledajte još