Novi Ginisovi rekorderi: Serija “Breaking Bad”, glumica Beti Vajt i pevačica Tejlor Svift

Kada je sredinom avgusta u SAD premijerno prikazana prva epizoda nove, ujedno i poslednje sezone serije “Breaking Bad”, pokraj malih ekrana sedelo je i avanture profesora/dilera pratilo je 5.9 miliona gledalaca. Rekord svakako, kada je serija u pitanju, ali i kada je reč o mreži AMC koja između ostalog prikazuje i “Ljude sa Menhetna”.

Sada je popularna serija postavila još jedan rekord, ovoga puta za Ginisa. Naime, u novom izdanju knjige rekorda ova serija biće upisana kao televizijska serija sa najvišom ocenom od strane publike! U prevodu, najbolja serija ako se publika pita.

Titula je stigla nakon što je na sajtu “Metacritic” serija dobila 99 od 110 maksimalnih poena za ocenjivanje.

Glumica Beti Vajt (91) postaće Ginisova rekorderka u kategoriji najdugotrajnije karijere televizijske glumice. Njena karijera na televiziji traje već 74 godine, a najpoznatija je po serijama “The Mary Tyler Moore Show”, “The Golden Girls” i “Hot in Cleveland”.

Kada je muzika u pitanju, mlada zvezda Tejlor Svift takođe je zabeležila nekoliko rekorda, pre svega u Severnoj Americi. Njen prvi singl “We Are Never Getting Back Together” sa aktuelnog albuma “Red” dospeo je na vrh iTunes liste najprodavanijih pesama samo 50 minuta nakon objavljivanja u avgustu prošle godine.

Dvadesettrogodišnja Svift je takođe prva pevačica koja je zabeležila dve nedelje na listi najprodavaijih albuma, tokom kojih je prodala po više od milion primeraka. Prvi put to joj je pošlo za rukom sa albumom “Speak Now” (1.047 miliona), a isto je ponovila i sa albumom “Red” (1.2 miliona). Oba albuma debitovala su na prvom mestu Bilbordove liste.

Što se svetskih muzičkih rekorda tiče, Rijana je “najvoljenija” osoba na fejsbuku, jer njenu stranicu prati 75 miliona fanova. Džastin Biber je postao prvi izvođač ikada koji je zabeležio tri prva mesta na britanskoj i američkoj listi albuma, i to pre osamnaeste godine. Uz to, on je prvi muzičar koji je zabeležio tri milijarde pregleda na svom jutjub kanalu.

Talas uspeha doveo je i koreanskog repera Saja do Ginisove knjige. Spot za pesmu “Gangnam Style” je spot sa najviše “lajkova” na jutjubu (7.5 miliona) dok je spot za singl “Gentleman” zabeležio najviše pregleda tokom prva dvadeset četiri sata na jutjubu.

Izvor: B92

Pogledajte još