Srbija odigrala bez golova i protiv Belorusije

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 21 godine) odigrali su u Malmeu bez golova sa selekcijom Belorusije u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

U prvoj utakmici ove grupe reprezentacija Italije savladala je Švedsku sa 2:1.

Selekciji Srbije za plasman u polufinale biće potrebna pobeda u meču trećeg kola protiv Švedske, koji se igra 23. juna.

Izabranici Slobodana Krčmarevića i u prvom kolu protiv Italije odigrali su bez pogodaka.

Srbija je bolje i agresivnije počela utakmicu, ali je prvu priliku imala Belorusija u 12. minutu, kada je golman Željko Brkić odbio loptu u korner posle šuta Kriveca sa ivice kaznenog prostora.

Samo dva minuta kasnije "orlići" su imali priliku, kada je Zoran Tošić pokušao sa 15 metara, udarcem po zemlji, ali je dobro intervenisao čuvar mreže Belorusije Česnovski.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo pravih prilika za gol, a obe ekipe su pravile dosta faulova na sredini terena.

Selektor Krčmarević je na početku drugog poluvremena umesto Marka Milinkovića ubacio oporavljenog Ivana Obradovića, koji je propustio meč prvog kola sa Italijom.

Belorusija je prva zapretila i u nastavku utakmice, kada je Kovel u 54. minutu neometano šutirao sa 17 metara, ali je njegov šut završio pored leve stative Brkićevog gola.

Priliku za Srbiju zatim je propustio Gojko Kačar, koji je u 59. minutu posle centaršuta Tošisća, glavom šutirao preko gola.

U narednih 20 minuta tempo utakmice je opao, a tek u 79. minutu viđeno je novo uzbuđenje na stadionu.

Rezervista Nemanja Tomića je, centaršutem iz slobodnog udarca, u kaznenom prostoru rivala pronašao Gojka Kačara, koji je glavom spustio loptu do Nemanje Pejčinovića, ali je štoper Srbije sa samo četiri metra šutirao preko gola.

Napadač Srbije Miralem Sulejmani u 84. minutu, u duelu sa golmanom Česnovskim, zaradio je posekotinu na glavi, ali se brzo vratio na teren sa zavojem.

Poslednju priliku za pogodak na utakmici imala je Srbija u petom minutu nadoknade vremena, ali je šut Zorana Tošića iz slobodnog udarca sa 18 metara završio malo iznad prečke.

Na tabeli grupe A vodi Italija sa četiri boda, slede Švedska sa tri i Srbija sa dva boda, a poslednjeplasirana Belorusija ima jedan bod.

Stadion u Malmeu Gledalaca: 7.000 Sudije: Čakir (Turska), Rouz (Škotska), Vojtjuk (Ukrajina). Žuti kartoni: Fejsa, Obradović (Srbija), Šitov, Kovel, Čuklei, Bordačov (Belorusija)

Srbija: Brkić, Pejčinović, Vuković, Tomović, Petković (Tomić 62'), Fejsa (Veljović 82'), Smiljanić, Milinković (Obradović 46'), Tošić, Kačar, Sulejmani.

Belorusija: Česnovski, Osipovič, Šitov, Bordačov, Krivec, Kisjak (Volodko 80'), Sivakov, Jurčenko (Putilo 75'), Verhovcov, Afanasijev (Čuklei 69'), Kovel.

Pogledajte još