Sve spremno pred meč Srbije i Hrvatske: 4.000 policajaca na ulicama Beograda

Duel dve selekcije uvek je bio više od igre, to nikada nije bila, niti će ikada da bude obična utakmica.

Pogled na rang-listu FIFA, gde su Hrvati osmi, a Srbija tek 41, kao i rezultat prve utakmice iz Zagreba (2:0) daju prednost selekciji Igora Štimca, ali, kako se to uvek kaže u ovakvim prilikama: "I jači su padali na Marakani".

Igračima motiva svakako neće nedostajati, ali pre nego što krene najlepši deo predstave na stadionu Crvene zvezde potrebno je obezbediti maksimalne uslove da sve prodje u najboljem redu, pogotovo u svetlu poslednjih incidenata u Vukovaru oko ćirilićnih tabli u tom gradu.

Na ulicama glavnog grada Srbije danas će oko 4.000 policajaca voditi računa da nikom ne fali ni dlaka sa glave i da se na taj način u svet pošalje najlepša moguća slika. Uostalom, ako su pre samo pet meseci Hrvati mogli skoro besprekorno da organizuju prvi meč, onda to sigurno može i Srbija.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u najavi meča rekao je da će bezbednost svih aktera biti na najvišem mogućem nivou i pozvao roditelje da sa decom dodju na Marakanu i podrže izabranike Siniše Mihajlovića.

"Sve će proteći u redu i miru. Svako ko bude pokušao da se igra sa državom i napravi nekakv cirkus biće sankcionisan. Sve je na nivou takozvanog prvog stepena zaštite, angažovali smo helikoptere, konjicu, pripadnike bezbednosnig snaga, na svakih 100 metara smo postavili policajca, zato pozivam roditelje da sa decom dodju na utakmicu i podrže Srbiju", rekao je Vučić prilikom posete srpskim reprezentativcima u Staroj Pazovi.

Istu poruku poslali su i iz MUP-a, uz informaciju da ne postoje nikakvi nagoveštaji da bi moglo da dodje do nekih incidenata.
Selektor Srbije Siniša Mihajlović i njegovi izabranici u potpunosti su posvećeni terenu.

"Znamo kako treba da igrao, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamilslili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas"
, rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor Hrvatske Igor Štimac zahvalio je domaćinima na organizaciji i jasno poručio koje su ambicije njegovog tima.

"Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo - da, jesmo", samouvereno je istakao Štimac na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

Hrvatska sada zauzima drugo mesto u A grupi kvalifikacija sa 16 bodova, tri boda manje od prvoplasirane Belgije, dok je Srbija na trećem mestu sa samo sedam bodova.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se od 20.45 sati.

Izvor: 24sata

Pogledajte još