Italijani sa igračem manje savladali Švedsku

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Italije (igrači do 21 godine) pobedila je u Helsingborgu selekciju Švedske sa 2:1 u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Golove za Italiju postigli su Mario Baloteli u 23. i Robert Akvafreska u 54. minutu, dok je strelac za Šveđane bio Ola Toivonen u 89. minutu. Italijani su od 37. minuta igrali bez Balotelija, koji je dobio crveni karton.

Švedska je bila bolji rival na početku meča, a domaćini su preko Markusa Berga imali tri odlične prilike da povedu.

Do prednosti je, ipak, stigla Italija u 23. minutu, kada je Mario Baloteli primio loptu na ivici kaznenog prostora, napravio nekoliko driblinga i precniznim udarcem savladao golmana Johana Dalina.

Baloteli je u 37. minutu napravio nesportski potez, pošto je šutnuo protivničkog igrača Pontusa Vernbloma koji je ležao na zemlji, nakon čega je zaradio crveni karton.

Igrač manje Italijanima, međutim, nije predstavljao prepreku za postizanje drugog pogotka.

U 54. minutu, posle centaršuta Sebastijana Đovinka, do lopte je došao Robert Akvafreska i glavom je smestio iza leđa nemoćnog Dalina.

Nastavak utakmice u potpunosti je pripao Šveđanima, koji su na sve načine pokušali da iskoriste brojčanu prednost.

To im je pošlo za rukom tek u 89. minutu, kada je Rasmus Elm proigrao Olu Tojvonena, a švedski reprezentativac pogodio je nebranjeni ugao gola Italijana.

Reprezentacija Italije u trećem, poslednjem kolu igra protiv Belorusije, a protivnik Švedske biće selekcija Srbije.

Pogledajte još