Bujanovac: U pritvoru krave i bikovi

Krave i bikovi su uhvaćeni u njivi sa kukuruzom u vranjskom selu Trstena, gde su došli u potrazi za hranom, izjavio je direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu Miodrag Milković.

Milković je za agenciju Beta izjavio da su krave i bikovi sa Kosova zbrinuti u Veterinarskoj stanici u Bujanovcu po nalogu veterinarskog inspektora iz Vranja.

"Obeležili smo životinje, poslali smo uzorke krvi na analizu na zarazne bolesti, a u međuvremenu se brinemo o njima, hranimo ih i muzemo krave. Uobičajeno je da se one nakon utvrđivanja čije su vrate vlasniku", kazao je Milković.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je za agenciju Beta da je policija preuzela krave i bikove iz vranjskog planinskog sela Trstena na poziv Dragana i Vesne Stojiljković, na čijem su imanju uhvaćene "u šteti".

"Selo Trstena je na području Kopnene zone bezbednosti u opštini Vranje, neposredno uz administativnu liniju, a životinje su prešle na ovu stranu bez vlasnika. Došli smo i preuzeli životinje na poziv vlasnika njive u kojoj su nađene", kazao je Stamenković.

Stamenković navodi da policija u Vranju do sada nije imala sličan slučaj sa životinjama koje su same prešle administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Stojiljkovićima je od krava i bikova sa Kosova stradala njiva sa kukuruzom, pasuljem, krompirom, repom, tikvama, ali i detelinom, a na licu mesta deo krava su uhvatili pripadnici Vojske Srbije koji patroliraju duž administrativne linije sa Kosovom, dok je deo krava uspeo da pobegne preko u pravcu Kosova.

B92

Pogledajte još