EUROBASKET: Ubedljiv poraz loše Srbije

Srbija je gubila od početka do kraja meča, a u jednom trenutku je zaostajala i 25 poena. Makedoniji je ovo prva pobeda.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, dok je Nemanja Bjelica postigao 13, uz osam skokova. Njih dvojica su jedini imali dvocifreni broj poena, dok je Nenad Krstić završio meč sa devet poena i 10 skokova.

Amerikanac u timu Makedonije Lester Mekejleb odigrao je fantastičan meč i postigao je 27 poena, dok je Pero Antić utakmicu završio sa 16 poena i 14 skokova.

Sutra je slobodan dan na Evropskom prvenstvu, a takmičenje se nastavlja u nedelju, kada se Srbija sastaje sa Letonijom.

Makedonija je posle dva početna poraza sa po poenom razlike u prva dva kola silovito počela večerašnji meč trojkom Damjana Stojanovskog, a onda i košem Pera Antića.

Posle samo jednog pogođenog bacanja Bogdana Bogdanovića, Stojanovski je dao oba bacanja za 7:1. Nemanja Bjelica je tada vezao tri poena,ali Makedonija je imala odgovor na sve i počela je da igra još brže.

Odbrana Srbije nije funkcionisala najbolje, a Makedojnija je imala odličan šut, tako da je već u prvoj četvrtini postigla 29 poena, dobivši taj period igre sa 29:17.

Srbija nije ličila na tim iz prva dva kola - imala je velike problem da pogodi koš, ali i da zatvori odbranu.

Koliko je Makedonija večeras bila raspoložena videlo se već u drugoj četvrtini, kada je su Mekejleb, Antić i Ilijevski doveli svoj tim na 17 poena razlike 43:26.

Selektor Dušan Ivković je pokušavao da promeni sastav, ali ništa nije uspevalo protiv izuzetno raspoloženih Makedonaca, koji su u drugom poluvremenu došli i do 25 poena prednosti, 68:43.

Srbija je u poslednjoj četvrtini uspela da smanji veliku razliku, a poslednji pokušaj preokreta imala je četiri minuta pre kraja, kada je serijom trojki prišla na 14 poena zaostatka, ali su Todor Gečevski, Vlado Ilijevski i Antić brzo zaustavili nalet "orlova".

Srbija se ipak na kraju izborila za podnošljivu razliku, koja može da utiče na krajnji ishod.

Beta

Pogledajte još