Posle drame: Srbija - Hrvatska 1:1

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred oko 35.000 gledalaca, a sudio je Nemac Feliks Brih.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Subotić, Nastasic, Kolarov, Fejsa, Matić, Tošić (Sulejmani od 55’), Marković (Petrović od 79’), Đuričić (Tadić od 56’), Mitrović.

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Šimunić, Ćorluka, Lovren, Vukojević, Modrić, Rakitić (Jelavić od 77’), Eduardo (Kovačić od 63’), Olić (Perišić od 57’), Mandžukić.

Žuti kartoni: Mitrović, Tošić, Fejsa, Matić (Srbija), Eduardo, Vukojević (Hrvatska)
Crveni karton: Matić (75), Šimunić (79)
Strelci: Mandžukić (52), Mitrović (67)

Srbija je večeras odigrala neuporedivo bolje nego pre nešto manje šest meseci u Zagrebu, ali to nije bilo dovoljno da se zabeleži pobeda nad velikim rivalom. Takođe, posle večerašnjeg rezultata šanse Srbije da se izbori za drugo mesto i baraž više ne postoje ni u teoriji.

Ovaj put izabranici Siniše Mihajlovića mnogo hrabrije su ušli u utakmicu, što je rezultiralo šansama u prvom poluvremenu. One, ipak, nisu iskorišćene, što je Hrvatska znala da "naplati".

U završnici utakmice sa tribina su se čuli i zahtevi za odlazak predsednika FŠ Tomislava Karadžića, a ružnoj slici doprineo je deo navijača na južnoj tribini koji je zapalio jedan broj stolica.

Srbiju je poraza sačuvao Aleksandar Mitrović, golom glavom posle kornera sa leve strane poslao loptu iza leđa Pletikose i podigao na noge publiku na stadionu. Kao i na meču u Zagrebu, Hrvatska je čekala grešku Srbije i uspela je da je dočeka u 52. minutu, kada je Mario Mandžukić pobegao i savladao Vladimira Stojkovića.

Dve najbolje šanse u prvom poluvremenu za Srbiju propustio je Aleksandar Mitrović. Prvo je u šestom minutu pogodio stativu, posle kornera, a pet minuta pre kraja prvog dela meča šutirao je sa peterca traljavo pored gola.

Između te dve prilike "uglavila" se i prilika Zorana Tošića koji je u 17. minutu šutirao pored Pletikosinog gola.

Početak utakmice obeležilo je zviždanje hrvatskoj himni. Nažalost, i u nastavku u većem delu meča navijači su energiju posvetili vređanju gostiju više nego podršci svojoj ekipi. U više navrata sa tribina se čulo i "Vukovar, Vukovar".

Sledeću utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu reprezentacija Srbije igra za četiri dana u gostima protiv Velsa.

Pogledajte još