Nećemo prodati Davida Vilju

VALENSIJA, 19. juna 2009. (Beta-AP) - Predsednik Valensija Manuel Ljorente izjavio je da taj klub neće prodati napadača Davida Vilju, za koga su zainteresovani Real Madrid, Barselona i Čelsi.

"Nakon što smo dobro sagledali sve prednosti i mane, doneli smo odluku - Vilja je najbolji napadač u Evropi i želimo da ostane u klubu", poručio je Ljorente.

Vilja se trenutno nalazi sa reprezentacijom Španije na Kupu Konfederacija u Južnoj Africi, gde je "furija" zabeležila dve pobede, a fudbaler Valensije postigao je dva gola.

Predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez juče je izjavio da je samo pitanje vremena kada će Vilja potpisati za njego klub.

Prvi čovek Valensije Ljorente, danas je potvrdio da će razgovori sa Realom biti nastavljeni, ali "sa malo izgleda za uspeh".

Valensija je pre nekoliko meseci saopštila da će, zbog ukupnog duga od 600 miliona evra, u letnjem prelaznom roku morati da proda veliki broj igrača.

"Valensija je jak klub i potrebni su joj igrači kao što je Vilja. Navijačima poručujem da ćemo napraviti ekipu koja će biti konkurentna u borbi za trofeje", zaključio je Ljorente.

Vilja je u leto 2005. godine prešao iz Saragose u Valensiju, za koju je do sada odigrao 129 prvenstvenih utakmica i postigao 87 golova

Pogledajte još