Bodiroga: Ovi momci liče na nas

Nekada vrhunski košarkaški reprezentativac, danas potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, koji bodri naše klince na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, svakog dana zadovoljno odlazi iz hale u Jesenicama.

Ivkovićevi „orlovi“ lete visoko, nižu pobede. Mnogo toga iz Jesenica liči na Indijanapolis...

- Ostvarili smo tada najveću pobedu. Dobiti američki „drim tim“, i to na njihovom terenu, je nešto o čemu smo dugo sanjali. Lepe su to uspomene, nadam se da će ove mlade generacije ponoviti naš uspeh. Konkretno, ovi momci su vredno radili i istovremeno stvorili sjajnu atmosferu. Poseduju kvalitet i motivaciju, kao mi nekada. Željni su dokazivanja i pobeda, a sve to je osnov dobrog rezultata
- kaže Bodiroga.

Posle sećanja i nadanja, pričom se Dejan vratio u sadašnjost.

- Dobro smo startovali na ovom Evropskom prvenstvu. Zadovoljan sam igrom celog tima. Igraju dobru odbranu, a tako se dobijaju utakmice. Takođe, odlični su i u napadu. Igraju timski, što je najvažnije, i veoma se dobro dopunjavaju. Zasada ne bih imao nijednu zamerku, veoma mi se dopada ovo što su do sada pokazali.

Iskustvo je na strani Dejana Bodiroge i, prema onome što je video, a ima pravo da sudi o svemu vezanom za košarku, veliki je optimista. Ipak, ne želi da postavlja granice.

- Gledamo unapred. Najbitnije da idemo utakmicu po utakmicu. Veliki sam optimista i verujem u ovaj tim. Ne bih govorio o dometima, ali mislim da će sve biti dobro. Svi u timu pokazuju veliku želju i hrabrost - završio je Bodiroga.

NAVIJAČI ZA “DESETKU“

Navijači Srbije su neizostavan deo priče, jer im se niko nije nadao u ovolikom broju.

- Imali smo odličnu podršku u hali. Drago mi je zbog toga. Ovi momci su trudom i odnosom prema dresu reprezentacije to i zaslužili. Nadam se da će u nastavku takmičenja biti još više navijača, što mnogo znači našim košarkašima - kaže Bodiroga.

Izvor: NOVOSTI

Pogledajte još