Zemunski otvoreni festival od 13. septembra na Velikom trgu

Iza organizacije stoji “Klub mladih Zemuna”, udruženje građana koje za cilj ima rad sa mladima, realizaciju kulturnih, sportskih i humanitarnih događaja u cilju promocije zdravih načina života, širenja ideje solidarnosti i jednakosti, kao i poboljšanja uslova života mladih.

Kao što je rečeno, Festival se organizuje po prvi put i planirano je da u roku toku tri festivalska dana bude prikazana nekolicina značajnih filmskih ostvarenja, kako domaćih, tako i stranih, među kojima se nalaze pobednici mnogih filmskih festivala u zemlji i inostranstvu. Pored filmskog programa, na Festivalu će biti upriličeni i nastupi bendova koje čine mladi i neafirmisani umetnici, čime želimo da pružimo svoju podršku muzičkoj umetnosti i stvaralaštvu mladih kod nas.

Ceo projekat je finansiran sredstvima “Kancelarije za mlade Beograda” koja od osnivanja 2009. godine predstavlja jednog od najvećih podržavalaca i sponzora svih kulturno-umetničkih, socijalnih, preduzetničkih, edukativnih i drugih programa koji se tiču omladine na teritoriji Beograda.

(old_image)

Filmovi koji će biti prikazani su: Falsifikator, Smrt čoveka na Balkanu, Valter (dokumentarni film o liku Valtera i Bati Živojinoviću, i mitu koji je nastao o njemu), Tabu (pobednik ovogodišnjeg “Festivala autorskog filma”), Ljubav (pobednik Kanskog i mnogih drugih festivala), Something in the air (film o revoluciji 1968. godine u Francuskoj).

Ceremonija svečanog otvaranja počinje 13. septembra 2013. godine u 19:00 časova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Organizatori kažu daim je želja, imajući u vidu jako teško stanje na poljima kulture i umetnosti u našoj državi, da ovom manifestacijom na neki način obogate kulturnu ponudu Zemuna i Beograda, pružajući svima, a pre svega mladima, priliku da obogate svoje iskustvo i znanje iz ovih oblasti.

Vidimo se na otvaranju!

Pogledajte još