Fudbaleri Hrvatske uživali u Beogradu

Srbija i Hrvatska su u petak uveče odigrali na stadionu Crvene zvezde neršeno 1:1 u osmom kolu Grupe A kvalifkacija. Domaćin je posle tog duela ostao bez šanse za plasman na takmičenje u Brazilu, dok su gosti obezbedili baraž.

"Orlovi" su agresivno počeli utakmicu i već na samom startu tražili penal pošto je Lazar Marković pao u kaznenom prostoru.

Na pitanje novinara da li je bio penal posle njegovog duela s Markovićem, hrvatski štoper Vedran Ćorluka je odgovorio: "Ma nije, puno sam bio ispred lopte, samo sam je pokupio i tu nema reči o penalu".

Vezista Ivan Rakitić rekao je da su hrvatski fudbaleri uživali u utakmici na najvećem srpskom stadionu.

"Čekali smo priliku i iskoristili je kada smo je dobili. Srbija je imala inicijativu, šanse. Utakmica je bila dobra i interesantna. Došli smo da igramo fudbal, dobro smo se spremili, uživali, i to je najvažnije", rekao je Rakitić.

Hrvatska je u finišu utakmice igrala sa 10 igrača, pošto je Josip Šimunić isključen zbog faula nad Miralemom Sulejmanijem, kada je sprečio da srpski reprezentativac izađe sam ispred protivničkog golmana.

Šimunić je kazao da mu je žao ako je u tom duelu povredio Sulejmanija, ali da bi uradio isto kada bi opet došao u tu situaciju.

On je dodao da je jako teško igrati na "Marakani", ali da je uživao na terenu.

"Ovde je jako teško igrati, čuo sam to od milion ljudi, a sada sam se i uverio. Najviše volim ovakve utakmice, uživao sam na terenu, bilo je lako lepo. Nažalost, nismo pobedili, ostvarili smo jako dobar, šta više odličan rezultat, a moglo je i bolje", rekao je Šimunić.

Strelac jedinog gola za Hrvatsku Mario Mandžukić istakao je nije očekivao "pakleniju atmosferu" na Marakani.

"Prvo poluvreme je bilo jako teško, pustili smo da nam Srbija dođe blizu gola, što je bilo opasno. Selektor nam je na poluvremenu rekao da promenimo način igre i tada smo pokazali da dobro igramo. Atmosfera je bila dobra, navikao sam na to i to nam ne stvara problem. Nisam očekivao pakleniju atmosferu", kazao je napadač Bajerna iz
Minhena.

Hrvatska dve utakmice pre kraja kvalifikacija ima 17 bodova, pet manje od Belgije koja vodi na tabeli Grupe A.

Dve ekipe će u utorak igrati u Zagrebu međusobni duel, dok u poslednjem kolu u oktobru Hrvati gostuju u Škotskoj, dok će Belgijanci dočekati Velšane.

Beta

Pogledajte još