Mesec dana veze pod šminkom

Da li iz navike ili iz straha da se neće dopasti novom partneru, tek većina žena prilično dugo čeka da pokaže svoje "pravo lice", odnosno da pred partnera izađe bez šminke. To su pokazali rezultati novog istraživanja, realizovanog na zahtev umetničkog studija Debre Robson, istaknutog američkog stručnjaka za trajnu šminku.

Naime, 80 odsto ispitanica tvrdi da čekaju da veza potraje najmanje mesec dana, da bi se novom partneru pokazale u prirodnom izdanju, bez i trunčice šminke na licu. Da je za pripadnice lepšeg pola šminka mnogo više od običnog modnog detalje otkrivaju i odgovori ostalih učesnica u ovom istraživanju. Naime, 17 odsto anketiranih dama priznalo je da čeka dva meseca, dok 16 odsto onih najnesigurnijih u sebe, ali i u novu vezu, pušta da prođe čak tri do šest meseci!

Ovakvo ponašanje ispitanica nimalo ne čudi, kada se zna da je 68 odsto njih odgovorilo da se bez šminke osećaju potpuno razgolićeno. Kako im onda uspeva da toliko vremena kriju svoje pravo lice? - pitate se.

Neke od njih pokazuju izuzetnu domišljatost: više od trećine anketiranih pripadnica lepšeg pola svakoga jutra ustaje bar sat vremena pre svog partnera, kako bi imale dovoljno vremena da se našminkaju pre nego što on otvori oči, dok 50 odsto njih tvrdi da ne skidaju šminku pre odlaska na spavanje, iz straha da će prvo što partner ujutro ugleda na jastuku pored sebe biti njihovo nenašminkano lice.

Čemu toliki strah da se pokažu u pravom svetlu, zapitali su se autori ovog istraživanja i otkrili da za mnoge žene šminkanje ne predstavlja samo neku vrstu umetnosti ulepšavanja, već je sastavni deo njihove ličnosti.

Naime, većina anketiranih žena istakla je da se sa šminkom oseća mnogo bolje, 28 odsto njih tvrdi da im ona jača samopouzdanje, 12 odsto veruje da bi bez nje bile manje privlačne, dok je 2 odsto duboko uvereno da bi se njihova veza sa novim partnerom zasigurno brzo raspala kada u svakom trenutku dana, pa i noći, ne bi bile besprekorno našminkane!

Izvor: Novosti

Pogledajte još